Футболно игрище и площадки за баскетбол и волейбол ще бъдат изградени в двора на 156 ОУ "Васил Левски" в София

104

Развитието на Северните територии е един от приоритетите в мандата на Васил Терзиев и екипа му, казват от Общината


Снимка: СО

Футболно игрище и площадки за баскетбол и волейбол ще бъдат изградени в двора на 156 ОУ „Васил Левски“. Финансирането е осигурено от програма „Красива България“. Очаква се площадките да бъдат готови за новата учебна година и да се ползват както от учениците, така и от децата в квартала.

В събота столичният кмет Терзиев посети район “Кремиковци” по покана на районния кмет Лилия Донкова и провери изпълнението на строителни обекти. В кметството на квартала се извършва основен ремонт на покрива и саниране на сградата. Предстои подмяна на отоплителната инсталация с термопомпи, което ще спести разходи за отопление през зимата. Финансирането е осигурено по споразумение между Терзиев и министъра на регионалното развитие и благоустройството. Още две сгради ще бъдат санирани в района със средства, отпуснати от МРРБ - кметството във Враждебна и Дома на културата в Бухово.

През тази година е санирана сградата на читалището в Бухово, реновирани са две детски площадки в детската градина в града, детските площадки в с. Желява, тротоарни настилки в кв. „Кремиковци“, кв. „Враждебна“, кв. „Челопечене, с. Долни Богров, с. Горни Богров, с. Яна и с. Желява. В момента се ремонтират тротоари в Бухово. Предстои да започне и ремонтът на  тротоари в кв. Ботунец.

В момента се провежда процедура за избор на изпълнители за ремонти на покрива на административната сграда на района, на сградата на старото кметство в Бухово,  физкултурния салон на 116 ОУ “Отец Паисий” в с. Яна, на помощната сграда на детската градина в селото, както и на покрива на детската градина в кв. Враждебна. Предстои да бъде обявена процедура за основен ремонт на физкултурния салон на 117 СУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Бухово. Средствата са осигурени  по спечелен проект по програма на Министерството на образованието и науката.

По думите на кмета Лилия Донкова най-важният пътен инфраструктурен обект е ул. „Челопешко  шосе“, която ще даде бърза връзка на северните територии с централната градска част. В бюджета на Столичната община са заложени средства за основен ремонт от Околовръстен път до моста на кв. Челопечене. Предстои провеждане на обществена поръчка от общината за избор на изпълнител. От Софпроект изготвят проекти за участъка от бул. “Ботевградско шосе” до Околовръстен път.

ОЩЕ НОВИНИ

Пуснаха за движение ремонтираната отсечка на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

Пуснаха за движение ремонтираната отсечка на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

Тя е от кръстовището с бул. „Дунав“ до Хладилника, в посока АМ „Тракия“

Фонд за устойчиви градове отново е партньор на конкурса "Градолюбители"

Фонд за устойчиви градове отново е партньор на конкурса "Градолюбители"

Той подкрепя идеи и проекти в областите зелена енергия, чист въздух и транспорт, околна и градска среда, градски технологии и води

Нов облик ще придобие жп гарата в Разград

Нов облик ще придобие жп гарата в Разград

Предвиждат се и цялостни ремонтни дейности по приемното помещение

Приемателна комисия ще огледа разкопките на мястото на бъдещата автогара в Созопол

Приемателна комисия ще огледа разкопките на мястото на бъдещата автогара в Созопол

Има идея в новата сграда да бъде изградена зала, в която да бъдат изложени откритите артефакти

Община Царево кандидатства за основен ремонт и надстрояване на кметството в село Лозенец

Община Царево кандидатства за основен ремонт и надстрояване на кметството в село Лозенец

Очакваното финансиране е по проект „ZAGREY – тест за зелен туризъм“ по програма „ИНТЕРРРЕГ Средиземно море“ 2021-2027