Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus

310

По този начин групата производител номер 1 на врати в Европа допълва продуктовата си гама


Благодарение на синергията между ноу-хауто и стандартите за качество на Grothaus от една страна и опита и силата на продажбите на Hörmann от друга, можем да очакваме бъдеще, изпълнено с вълнуващи задачи и възможности. Радваме се да разширим продуктовия си асортимент и очакваме растеж през следващите години. Grothaus ще продължи да действа самостоятелно на пазара, а с подкрепата на Hörmann ще разширява пазарните си позиции и продуктовото си портфолио“, споделя Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник в групата Hörmann.    

 
Снимка: Hörmann. През август Даниел Курпиерс (Hörmann), Сандра Диксиус, Клаус Грохаус (и двамата от Grothaus) и Кристоф Хьорман (от ляво надясно), подписаха договора за покупко-продажба.   

Hörmann от години предлага плъзгащи се и бързо движещи се врати, които често се използват заедно с летящи врати. В бъдеще производителят ще разшири продуктовата си гама, като включи и врати за хладилни камери и камери за дълбоко замразяване за хранително-вкусовата промишленост.    

 
Снимка: Grothaus. Grothaus призвежда в производствената си база в Меле висококачествени летящи врати от РE, PVC, дърво и благородна стомана, както и съответните каси за тях.   

Досегашните собственици на Grothaus Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус остават в компанията и поемат управлението на секторите „Вътрешни продажби“ и „Разработване на продукти“. „Много сме доволни, че Hörmann беше впечатлен от качеството на летящите врати и ноу-хауто на нашата компания. Заедно имаме много добри възможности за национален и международен растеж“, казват Диксиус и Гротхаус.     

 
Снимка: Grothaus. Летящите врати на Grothaus се използват по целия свят преди всичко в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния бранш, в супермаркетите, хладилните камери и камерите за дълбоко замразяване, в хотели и производствени халета.   

От 1 септември 2022 г. управлението на компанията поема Даниел Курпиерс, който работи от четири години за Hörmann, а преди това е отговарял за интегрирането на продуктите на придобитата френска компания Maviflex, както и за изграждането на новото производствено направление за системи за съхранение. „Наистина с нетърпение очаквам новата си работа в Grothaus. Благодарение на сътрудничеството със служителите и клиентите и на силата на международните продажби на Hörmann, ние заедно ще дадем тласък на бъдещото развитие на компанията и ще обединим синергиите“, казва Даниел Курпиерс.  

За Grothaus:   

Основана през 1996г., семейната компания Grothaus, базирана в Меле в окръг Оснабрюк в Долна Саксония, е специализирана в производството на висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните им каси. Продуктите се използват по целия свят, особено в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния сектор, в супермаркети, хладилни камери и камери за дълбоко замразяване, хотели и производствени халета.   

За Hörmann:

Групата Hörmann е производител номер 1 на врати в Европа. В 38 високоспециализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия повече от 6000 служители разработват и произвеждат висококачествени врати за дома и индустрията, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за лична и търговска употреба. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в община Щайнхаген  в източната част на германската провинция Вестфалия, близо до Билефелд. Hörmann има 14 филиала, над 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Последно Hörmann разшири своето продуктово портфолио с направлението за системи за съхранение. По този начин производителят предлага и постройки за градински инструменти и поставки за дърва за камини за използване на открито.  

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност