INDUSTRIAL GREEN CONSTRUCTION FORUM ще се проведе на 21 март в хибриден формат

277

Форумът за проектиране, строителство и експлоатация на индустриални сгради е насочен към инвеститори, архитекти, проектанти, строителни и Project Management компании  


INDUSTRIAL GREEN CONSTRUCTION FORUM предстои на 21 март онлайн и в сградата на BAU Academy на бул. "Цариградско шосе" 319 в София. Форумът дава възможност на компаниите да популяризират бранда си пред водещата общност от строители и професионалисти по устойчивост, да генерират нови клиенти и да обменят знания и опит за продукти и технологии.

Предварителна програма:

09:30 – 10:30

Модул 1 -  Откриване: Тенденции в проектирането, изграждането и експлоатацията на индустриални сгради.

 • Индустрия 4.0 - Тенденции и иновации в строителството на индустриални площи. Комплексни проекти за промишлеността (инж. Цанко Михов, Груп Ай Пи Ес)
 • Какво прави един индустриален проект зелен и предизвикателства пред "зелените" индустриални проекти (арх. Весела Вълчева - McGee, Triple Green Building Group)
 • Индустриалните сгради - тенденциите и предизвикателствата на фасилити мениджмънта (Иван Велков, Българска фасилити мениджмънт асоциация)

10:30 – 10:45

Networking кафе пауза

10:45 - 12:15

Модул 2 - Устойчиво проектиране на индустриални сгради.

 • Подход за разработване и управление посредством BIM технологии (инж. Цветан Георгиев и инж. Благой Николов, IRCON and PARTNERS)
 • Предизвикателства при проектиране на индустриални сгради - разширение на производство на силиконови изделия (инж. Румен Митов, "Спейс инженеринг")
 • Индустрии, използващи водните ресурси ефективно чрез устойчиви системи за пречистване и управление на водите (инж.Иван Колев, ИНЖЕНЕРИК)
 • Задание за проектиране на идеен проект и качествен контрол на спринклерни инсталации, площадкови и сградни ВиК системи за производствени сгради (инж. Десислава Вълчева, PRAYA)

12:15 – 13:30

Обяд & Networking

13:30 - 15:00 

Модул 3 – Устойчиви системни решения и материали с фокус върху енергоефективност, намаляване на вредни емисии, консумирани мощности и CO2 отпечатък.

 • Дълготрайни и устойчиви изолационни решения (Alexandro Ciuca, Георги Мерджанов, SC Isopan EST/RO)
 • Вакуумно отводняване и управление на „умен покрив" (Дмитри Постников, BLUCHER/D)
 • Преминавания през стени, дистанционери, почистващи сонди (Милен Станков, 4Pipes)
 • Вкопани резервоари за противопожарни, поливни и питейни нужди на производствени предприятия (инж. Петър Петров, HYDROPRO BG)

15:00 - 15:15

Networking кафе пауза

15:15 - 16:45 

Модул 4 - Устойчиви системни решения и материали с фокус върху енергоефективност, намаляване на вредни емисии, консумирани мощности и CO2 отпечатък.

 • Решения за декарбонизация и подобряване енергийната ефективност на сградите (инж. Боян Кусаров, Danfoss)
 • VMF - „Хибридни и цялостни концепции за ОВиК, БГВ и Контрол на Влажността". VMF - единна система, която осигурява едновременно отопление, охлаждане и вентилация (обработка на 100% пресен въздух), БГВ и контрол на влажността на помещенията само с едно външно тяло, в темпертаурен диапазон на околната среда от -30"С до +50"С (Мирослав Дамянов, Damvent)
 • Ефективна трансформация в управлението на сгради. EcoStruxure решения за индустрията (Димитър Манков, Мариан Тодоров, Schneider Electric)
 • Aurubis Bulgaria - Железен силикат – ключовият материал в строителството (инж. Емануела Манолова, Aurubis Bulgaria)
 • Case study и обобщаваща част (арх. Любомир Станиславов)

Всички модули завършват със сесия "Въпроси и отговори".

Регистрирайте се за безплатно присъствие или онлайн ТУК.

ОЩЕ НОВИНИ

Студенти подготвиха любопитна изложба на площада в Царево по случай 24 май

Студенти подготвиха любопитна изложба на площада в Царево по случай 24 май

Проектът „Буквите в заобикалящата ни градска среда“ е на възпитаници на Националната художествена академия (НХА)

Ремонтират градския площад в Момчилград

Ремонтират градския площад в Момчилград

Дейностите се очаква да приключат до края на годината

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Тя е реализирана по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Възвърната е оригиналната архитектурна и интериорна визия на паметника на културата, като са възстановени фасади, гербове, часовникова кула и фонтан, реставрирани са и археологическите разкопки в сутерена

Придвижено е изграждане на концертна зала срещу Централна жп гара в София

Придвижено е изграждане на концертна зала срещу Централна жп гара в София

Идеята е част от „Концепция за планиране и развитие на Вторичен градски център", като през 2018 година проектът на A&A Architects спечели конкурса на Столична община и Фондация Визар – Европейски награди за българска архитектура