Инвеститори организират конкурс за студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура”

140

Заданието на NovaCity D-Zine Competition е да се направи проект за интериорен дизайн на реален обект - апартамент, предназначен за семейство с деца


Един от лидерите в инвестиционното строителство у нас организира конкурс за млади таланти в сферата на интериорния дизайн. Конкурсът на NovaCity Group стартира от 21.03. и завършва на 20.05. През това време студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Варненския свободен университет, Лесотехническия университет и Нов български университет трябва да вложат креативност и познания за проекти на апартамент.  

Заданието на NovaCity D-Zine Competition е да се направи проект за интериорен дизайн на реален обект - апартамент, предназначен за семейство с деца. Студентите разполагат с два месеца да създадат своите проекти, а наградите са съответно: 1-ва награда – 5000 лева; 2-ра награда – 3000 лева и 3-та награда – 2000 лева. Журито е подготвило и специални комплименти, като възможност за стажове в техните архитектурни и интериорни офиси. Ще се подарят и лицензи, включващи достъп до всички V-Ray продукти за програми за 3D визуализация, предоставени от Chaos.  

Мисията на конкурса NovaCity D-Zine е да мотивира студентите по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” да покажат знанията си и да натрупат практически опит, да научат повече за реалната професионална среда, да имат досег със специалистите в областта. Така ще се затвърди необходимата ранна връзка между образованието и бизнеса - фактор за повече бъдещи качествени специалисти.  

Журито на конкурса ще се състои от седем популярни имена в сферата на архитектурата и интериорния дизайн, които ще оценят проектите, на база най-новите тенденции в областта. Това са архитект Добромир Добрев от NovaCity Group - автор на проекта, Вяра Желязкова от I/O Architects, Трифон Пеев от 3Arch Design, Юлиян Пиперов от StudioPiperov, Валери Маринов от Студио Fimera (спечелило приза "Дизайнер на годината" в DIBLA DESIGN AWARDS 2021 преди дни), Светослав Тодоров от Studio Mode и Анастасия Живаева от Chaos.  

NovaCity Group е българска строително-инвестиционна компания с над 12 години опит. Благодарение на своите международни партньори в Полша, Чехия, Румъния, Нигерия, Израел, Канада и САЩ компанията използва в бизнес подхода си по-широкия си поглед върху световните пазари и стандарти за обслужване на клиенти. Специализирана е в проектиране, разработване и реализиране на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. 

Повече за конкурса вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Победителите демонстрират принципите на Новия европейски Баухаус, внасяйки зеления преход в живота на хората

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Търговският център в местност “Чатал Тепе” 2 е с инвеститор „Зет Естейт“, а проектът финансира Пощенска банка

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност