Международният архитектурен форум SHARE България 2023 ще се проведе на 28 септември

106

Камарата на архитектите в България е съорганизатор


SHARE България 2023 е събитие, което предоставя възможности за контакти, придобиване на нови знания и обмяна на идеи. Форумът придоби международно признание и се превърна в място за срещи на работещите в сектора, благодарение на широкия обхват и фокус върху авангардните строителни технологии и иновативния дизайн.

Форумът SHARE България е платформата за архитекти и строителни специалисти, които искат да бъдат крачка пред тенденциите на индустрията. С фокуса си върху образованието, вдъхновението и работата в мрежа, той привлича участници от България, както и уважавани гости от водещи архитектурни фирми от Европа и света.

Изключителен състав от лектори

Без съмнение акцент на седмото издание на форума SHARE България в Sofia Balkan Palace на пл. "Св. Неделя" е забележителният състав от гостуващи лектори. Сред тях са Франсоа Валентини, основател на „VALENTINY hvp architects“, Люксембург; Максимилиано Аросет, директор на „AL_A“, Великобритания; Стефано Капранико, съдружник в „UNStudio“, Холандия; Константинос Константи, основател на „Constanti Architects – Ena Pros Ekato“, Кипър; Мариана Турку, генерален директор на „X – Architecture & Engineering“, Румъния; Давид Никурадзе, основател на „SPECTRUM“, Грузия; Тихомир Казаков, управляващ партньор в „SGI Architects & Masterplanners“, България; Атанас Николов, съосновател на „WE: R Architecture & Design Studio“, България; Арманд Вокши, основател на „Avatelier“, Албания.

Интересни дискусии и възможности за създаване на контакти

В допълнение към списъка от гостуващи лектори, форумът SHARE България предлага интересни дискусии с лекторите и възможности за създаване на контакти. Тези интерактивни сесии разглеждат теми като устойчив дизайн на фасади, мащабни проекти и архитектура, която подобрява на живота. Освен това форумът предоставя достатъчно възможности на участниците да обменят опит и да създадат важни бизнес контакти.

SHARE Omnia Award

В рамките на форума, като признание за техния изключителен принос към българската архитектура и ключовата им роля в създаването на забележителни архитектурни проекти, отличието Opera Omnia на SHARE Architects ще бъде връчено на арх. Ангел Захариев и арх. Асен Милев от A&A Architects.

Български архитектурни награди

След приключване на форума ще бъдат връчени и отличията в петото издание на конкурса „Български архитектурни награди“ на Камарата на архитектите в България. Международното жури определя една голяма награда и 4 специални. Наградените в конкурса проекти се номинират за престижните европейски награди за съвременна архитектура “Мис ван дер Рое”.

Вижте подробности за форума тук.

SHARE в България

SHARE Architects е в България от 2017 г. Общо 2200 участници и 190 лектори са присъствали в шестте издания на форума в София. 30 български архитектурни личности членуват в групата „SHARE Architects Society“, която е ексклузивна в рамките на мрежата „SHARE Architects“, обединяваща 900 международни архитектурни лидери от 42 държави. Повече от 1956 професионалисти от България са регистрирани в общността „SHARE Architects“.

Мрежата „SHARE Architects“ свързва архитекти и изпълнители от Централна и Югоизточна Европа

През последните 25 години форумите на „SHARE Architects“ се превърнаха в основна платформа за създаване на контакти между архитекти и изпълнители. SHARE предоставя ефективна платформа за познание и разбиране, свързано с многообразието на архитектурния феномен и на съвременната архитектура. Понастоящем събитията на „SHARE Architects“ се провеждат в 16 държави в централна и източна Европа, а общността на „SHARE Architects“ наброява повече от 50 000 членове от цял свят.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница