Международният архитектурен форум SHARE България 2023 ще се проведе на 28 септември

110

Камарата на архитектите в България е съорганизатор


SHARE България 2023 е събитие, което предоставя възможности за контакти, придобиване на нови знания и обмяна на идеи. Форумът придоби международно признание и се превърна в място за срещи на работещите в сектора, благодарение на широкия обхват и фокус върху авангардните строителни технологии и иновативния дизайн.

Форумът SHARE България е платформата за архитекти и строителни специалисти, които искат да бъдат крачка пред тенденциите на индустрията. С фокуса си върху образованието, вдъхновението и работата в мрежа, той привлича участници от България, както и уважавани гости от водещи архитектурни фирми от Европа и света.

Изключителен състав от лектори

Без съмнение акцент на седмото издание на форума SHARE България в Sofia Balkan Palace на пл. "Св. Неделя" е забележителният състав от гостуващи лектори. Сред тях са Франсоа Валентини, основател на „VALENTINY hvp architects“, Люксембург; Максимилиано Аросет, директор на „AL_A“, Великобритания; Стефано Капранико, съдружник в „UNStudio“, Холандия; Константинос Константи, основател на „Constanti Architects – Ena Pros Ekato“, Кипър; Мариана Турку, генерален директор на „X – Architecture & Engineering“, Румъния; Давид Никурадзе, основател на „SPECTRUM“, Грузия; Тихомир Казаков, управляващ партньор в „SGI Architects & Masterplanners“, България; Атанас Николов, съосновател на „WE: R Architecture & Design Studio“, България; Арманд Вокши, основател на „Avatelier“, Албания.

Интересни дискусии и възможности за създаване на контакти

В допълнение към списъка от гостуващи лектори, форумът SHARE България предлага интересни дискусии с лекторите и възможности за създаване на контакти. Тези интерактивни сесии разглеждат теми като устойчив дизайн на фасади, мащабни проекти и архитектура, която подобрява на живота. Освен това форумът предоставя достатъчно възможности на участниците да обменят опит и да създадат важни бизнес контакти.

SHARE Omnia Award

В рамките на форума, като признание за техния изключителен принос към българската архитектура и ключовата им роля в създаването на забележителни архитектурни проекти, отличието Opera Omnia на SHARE Architects ще бъде връчено на арх. Ангел Захариев и арх. Асен Милев от A&A Architects.

Български архитектурни награди

След приключване на форума ще бъдат връчени и отличията в петото издание на конкурса „Български архитектурни награди“ на Камарата на архитектите в България. Международното жури определя една голяма награда и 4 специални. Наградените в конкурса проекти се номинират за престижните европейски награди за съвременна архитектура “Мис ван дер Рое”.

Вижте подробности за форума тук.

SHARE в България

SHARE Architects е в България от 2017 г. Общо 2200 участници и 190 лектори са присъствали в шестте издания на форума в София. 30 български архитектурни личности членуват в групата „SHARE Architects Society“, която е ексклузивна в рамките на мрежата „SHARE Architects“, обединяваща 900 международни архитектурни лидери от 42 държави. Повече от 1956 професионалисти от България са регистрирани в общността „SHARE Architects“.

Мрежата „SHARE Architects“ свързва архитекти и изпълнители от Централна и Югоизточна Европа

През последните 25 години форумите на „SHARE Architects“ се превърнаха в основна платформа за създаване на контакти между архитекти и изпълнители. SHARE предоставя ефективна платформа за познание и разбиране, свързано с многообразието на архитектурния феномен и на съвременната архитектура. Понастоящем събитията на „SHARE Architects“ се провеждат в 16 държави в централна и източна Европа, а общността на „SHARE Architects“ наброява повече от 50 000 членове от цял свят.

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Стартира конкурсът ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2024

Срокът за ранна регистрация с намалена такса е до 31 юли

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Инициаторите за ревитализация на Резиденцията в Банкя представиха идеите си по проекта

Предложенията са за СПА хотел, басейни, балнеология и рехабилитация, ресторант, място за култура, събития и коуъркинг, студентски общежития, спортни площадки и база за паркур, историческа изложба и парк, ботаническа градина, езеро и други

Клуб "Смисъл" организира дискусия по темата "Можем ли без паметници?"

Клуб "Смисъл" организира дискусия по темата "Можем ли без паметници?"

Събитието ще се проведе на 25 юни в Зала за събития "Living Room" на ул. "Неразделни" в София

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Обновяват и модернизират най-голямото основно училище в община Исперих - "Васил Априлов"

Ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност в двете сгради на училището, ще бъде осигурена съвременна материална база, иновативна STEM среда и достъпна архитектурна среда

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Модернизират Обединено училище "Неофит Рилски" в най-голямото село в община Луковит - Дерманци

Планира се изграждане на STEM център, комбинирана спортна площадка, подготвен е проект за физкултурен салон