Mинистърът на спорта ще сезира прокуратурата заради Зимния дворец

67

Той направи оглед на обекта и установи "криминална безстопанственост" 


Министърът на младежта и спорта Радостин Василев направи вчера инспекция на обекта в Студентски град заедно с представители на новото ръководство на стопанисващото го дружество „Академика 2011” ЕАД (старото беше освободено от министъра). Той заяви, че ще сезира прокуратурата за тежкото състояние на Зимния дворец в София. Във Фейсбук той показа съоръжението в почти 20-минутно видео. Министърът се усъмни в качеството на ремонта, извършен по време на управлението на ГЕРБ.  

"Шест милиона и половина струва ремонтът по времето на Красен Кралев (бившият министър на спорта – бел. ред.). „За тези шест милиона и половина имаме едно пребоядисване и полагане на супер некачествена нова настилка, която се слага на външни площи върху детски площадки. Дори седалките на трибуните не са подменени, а новата мантинела на пързалката всъщност е втора ръка. Ще говоря с премиера (Кирил Петков – бел. ред.) и Министерския съвет - ако тук не се вземат спешни мерки, този обект става опасен за децата, родителите, състезателите, треньорите и всички, които го ползват. Започваме анализ на договорите кой и как е ползвал тези съоръжения", казва министърът.  

 

Днес посетихме Зимния дворец на спорта в продължение на нашата поредица за националната спортна инфраструктура в България. Вижте видеото и изживейте шока заедно с нас!

Posted by Радостин Василев on Tuesday, April 19, 2022

Зимният дворец беше открит след ремонт през октомври 2018г. Съоръжението не беше претърпявало сериозна реконструкция от пускането си през 1983 г. По информация на министерството на спорта тогава в залата са обновени съблекални, бани и санитарни възли, входно фоайе, лекарски кабинет, помещение за допинг контрол, основна зала с ново осветление и климатична инсталация, мантинела, подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Подновени са дограмата, електроинсталациите, ВиК инсталацията, сложено е LED осветление, изпълнено е защитно покривало на леденото поле, фасадите са топлоизолирани, а покривът е с нова паро-, топло- и хидроизолация. Вижте подробности тук.       

През 2019г. беше реновирана и тренировъчната зала на Зимния дворец. Тогава министър Кралев заяви, че ще се мисли и за смяна на амонячната система на пързалката.

Това е второто поредно видео, в което Василев представя състоянието на голям спортен обект. На 14 април той беше в "Червено знаме", като заяви, че държавата ще възстанови със свои средства целия комплекс в оригиналния му вид.  

 

Министерството на младежта и спорта и правителството ще възстановят изцяло комплекс „Червено знаме“ в автентичния му вид! Визата за проектиране вече е налична в ММС! Повече подробности във видеото ⬇️

Posted by Радостин Василев on Thursday, April 14, 2022

 

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино