Модерният дизайн на гаражни и външни врати с еднаква визия от Hörmann създава хармонични фасади

80

Новите ексклузивни декори Duragrain за секционни гаражни врати са перфектно съчетани с едноименните декори Decoral на алуминиевите външни врати ThermoSafe


Снимка: Hörmann. За секционни гаражни врати Hörmann се предлагат пет нови декора Decoral, които са перфектно съчетани с алуминиевите външни врати ThermoSafe. На снимката: гаражна врата и външна врата (мотив 860) в декор дърво атик.

Външната и гаражната врата допринасят значително за вида на фасадата и ако се стремите към хармонична визия на дома, може да съчетаете дизайна на двата вида врати. Секционните гаражни врати Hörmann се предлагат в пет нови декора Duragrain. Те са съгласувани визуално с декорите Decoral за алуминиеви външни врати ThermoSafe.

Дизайните на петте нови декора: цимент, Rusty Patina, див дъб, дърво атик и дърво атик сиво подчертават модерния дизайн на фасадата. Новите декори се пренасят върху повърхността на гаражните и външните врати с помощта на най-съвременна технология и осигуряват истински цвят и детайлна визия. При външните врати това се постига чрез патентован метод за нанасяне на покрития, а при гаражните врати – чрез иновативен процес на цифров печат. Допълнителното крайно покритие прави повърхността Duragrain устойчива на надраскване, отблъскваща замърсяванията и осигуряваща дълготрайна и красива визия на вратата.

Новите дизайни се предлагат като декори Duragrain за секционните гаражни врати LPU 42 на L-линии и за външните врати ThermoSafe с повърхност Decoral – с 18 мотива. Крилото на вратата е оформено съосно спрямо касата, което я прави просторна и модерна. Профилите на рамката са оформени серийно в наситено черно, а външните дръжки и апликации също се предлагат по желание в актуалния модерен цвят.
 

Снимка: Hörmann. Секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 860) в декор дърво атик сиво.

Висока енергийна ефективност на външната и гаражната врата

Термично разделеното крило на вратата с дебелина 73 мм на външните врати ThermoSafe осигуряват много добра топлоизолация, а с това – и висока енергийна ефективност. Коефициентът на топлопроводимост е със стойност 0,87 W/(m²·K). По този начин външните врати са подходящи и за нискоенергийни къщи и енергийно саниране.
 

Снимка: Hörmann. Новите декори с еднаква визия от Hörmann се пренасят върху повърхността на гаражните и външните врати с помощта на най-съвременна технология и осигуряват истински цвят и детайлна визия. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 504) в декор див дъб.

Добре изолираната гаражна врата може да има смисъл когато гаражът е директно свързан с къщата или например ще се използва като помещение за работа или хоби. Двустенните секционни гаражни врати LPU 42 предлагат добра изолация благодарение на ламелите с дебелина 42 мм. За допълнителна топлоизолация се препоръчва Hörmann ThermoFrame, предлагана като опция. Пластмасовият профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява топлоизолацията с до 15 процента.* Освен това допълнителните уплътнения от двете страни и в горната част на вратата намаляват загубата на отоплителна енергия в гаража.
 

Снимка: Hörmann. Външната врата ThermoSafe на Hörmann изглежда особено елегантна със стандартния профил на рамката в тъмночерно, както и предлаганите като опция външни дръжки и апликации в тъмночерно. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 860) в декор цимент.

Повишена защита от взлом на външната и гаражната врата

Външните врати ThermoSafe, изработени от висококачествен алуминий, предлагат висока степен на сигурност и стабилност със стандартен клас на сигурност RC3 и затрудняват крадците да проникнат през външната врата.

Защитата от взлом играе важна роля не само при външни врати, но и при гаражни врати. Ако гаражът например позволява директен достъп до къщата чрез свързваща врата, това може да се хареса на крадците. С предлагащата се само при Hörmann стандартна защита срещу насилствено отваряне за автоматични секционни гаражни врати крадците нямат шанс - ако вратата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса. Вратата се блокира незабавно и е защитена срещу насилствено повдигане. Тази блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване. Като допълнителна опция секционните гаражни врати LPU 42 се предлагат и със сертифицирано в Германия защитно оборудване RC2 съгласно DIN / TS 18194.
 

Снимка: Hörmann. Алуминиевата външна врата ThermoSafe и предлагащата се с еднаква визия секционна гаражна врата LPU 42 от Hörmann осигуряват много добра топлоизолация, а с това – и висока енергийна ефективност. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 568) в декор Rusty Patina.

*При двустенната гаражна секционна врата LPU 42 с размери: 5000 × 2250 мм

ОЩЕ НОВИНИ

Пожар беше потушен тази сутрин в Къщата на Гешов в столицата

Пожар беше потушен тази сутрин в Къщата на Гешов в столицата

Заради съдебни спорове и неизпълнение на предписания за временна защита сградата в центъра на града със статут на недвижима културна ценност продължава да се руши

В Хасково са обновени възрожденските къща-музей Кирковото училище и Шишмановата къща

В Хасково са обновени възрожденските къща-музей Кирковото училище и Шишмановата къща

Дейностите станаха възможни благодарение на проект REVITA / РЕВИТА, финансиран от Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство

Клубът на младия архитект във Варна организира Pop-up базар "Бетонови емоции"

Клубът на младия архитект във Варна организира Pop-up базар "Бетонови емоции"

Той ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Работата е част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе-Гюргево“, който включва и Крепостта Гюргево

За новата учебна година ще отвори новата детска градина в "Горна баня" в София

За новата учебна година ще отвори новата детска градина в "Горна баня" в София

Архитектурният проект е на "Тилев архитекти" (Tilev Architects) и е избран с конкурс, а изпълнител е фирма „Радми 90“