На 25 юли Европейският цифров иновационен хъб в сектор строителство стартира програмата си с обучения

82

Тогава започва 4-дневният курс “Въведение в дигитализацията на строително-инвестиционния процес в България – ниво 1”


Въвеждащото обучение, което ще се проведе на 25 и 26 юли и на 1 и 2 август в новата обучителна зала на ЕЦИХ, включва усвояване на основни понятия и инструменти и на добри практики при работа с дигитална информация. Курсът е предназначен за широк кръг от професионалисти в строителния сектор, които се занимават със строително-инвестиционно проектиране, управление на проекти, консултантска и надзорна дейност или администрация и сега навлизат в сферата на обработката на дигитална информация.

Лектори във въвеждащите обучения са университетски преподаватели и доказани специалисти в професионално направление архитектура и строителство от Университета по архитектура строителство и геодезия, Българска асоциация за управление на проекти в строителството, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, ЕСРИ България.

Обучението е разделено на 8 модула, които покриват различни аспекти на дигитализацията: “Въведение в дигитализацията”, “Цифрови инструменти и софтуер”, “Добри практики при работа с дигитална информация”, “Цифрови компетенции и работа с дигитални ресурси”, “Дигитална колаборация и управление на проекти”, “Правна рамка на дигитализацията в строителството”, “Електронно управление в строителството” и “Дигитализация и интелектуална собственост в строителството”.

Въвеждащите обучения в програмата на ЕЦИХ са четири. Те  полагат основата на цифровата трансформация в строителния бизнес. По време на лекциите и семинарите участниците придобиват знания и умения за основните принципи на работа с дигитална информация според приетите международни и национални стандарти. Запознават се с основните принципи на следващото ниво в процеса на дигитализация на индустрията, а именно – строително-информационното моделиране, по-известно като BIM, и взаимодействието и едновременното му прилагане с географските информационни системи (GIS). Освен това въвеждащите обучения дават базови знания за автоматизацията и роботизацията в съвременното строителство.

Може да се регистрирате за обучението “Въведение в дигитализацията на строително-инвестиционния процес в България – ниво 1” тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Предстои старта на конкурсът за българския павилион на Венецианското биенале

Предстои старта на конкурсът за българския павилион на Венецианското биенале

Комисар на българското участие ще бъде арх. Александър Стайнов

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

За архитектурата на сградата отговаря Fekta Architectiral Studio, които са заложили на изчистена визия

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Инициативата на Общината и Туристическия информационен център се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“