Нови Искър ще има обновен пазар в квартал "Курило"

491

В града и на територията на 12 села не функционира нито един


Дружеството „Пазари Север" вече е сключило договори за изготвяне на инвестиционни проекти за изграждане на нов пазар. Съгласно техническото задание, изготвено на основание виза за проектиране, издадена на 15 ноември 2022 година от главния архитект на Cтолична община, на мястото на стария пазар „Курило“ на улиците „Чавдар войвода“ и „Искърско дефиле“ се предвижда изграждане на открита конструкция от стоманени профили и покрив от термопанели с минимална височина до покривната конструкция 5 метра, както и търговски маси с метална или дървена конструкция с ориентировъчни размери 100/200 см.

Планирано е изграждане и на 12 павилиона на около 144 кв. м с обща конструкция от стоманени профили и общ покрив и стени от термопанели. В прилежащата територия на павилионите се предвижда настилка от бетонни павета, рамкирани с бетонни бордюри.

Проектът на „Пазари Север” ЕАД предвижда още изграждане на детска площадка за възрастова група от 3 до 12 години, както и сцена или подиум за обществени мероприятия.

Ще бъде оформен паркинг за микробуси, от които ще се извършва търговска дейност. Ще бъде реновиран съществуващият санитарен възел, ще бъде обособено място за разделно събиране на отпадъци, ще има канализация, видеонаблюдение, осветление и ограда.

„Пазари Север" ЕАД и администрацията на столичния район „Нови Искър" са провели съвместно две обществени обсъждания на инвестиционния проект, по време на които жителите на района са изразили положителната си нагласа от реализирането на дълго очакваният от тях проект.

Днес Столичният общински съвет одобри доклад „Пазари Север” ЕАД да разходва средства в размер до 1 265 522 лв. без ДДС за изграждане на „Открит обект за културни дейности - изложбена площ (фермерски пазар), закрити търговски обекти и санитарни възли“ по проекта „Изграждане на пазар Нови Искър".

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Голяма част от делата по жалбите, които бавят ремонта, са спечелени от Столична община, като предстои приключване на последна инстанция

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Той ще бъде с места за отдих, спортни игрища и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра, паметник и места за свободно паркиране

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата