Община Айтос ще кандидатства за изграждане на три обекта в Зоопарка

94

Това са Образователен център, ново местообитание на мечките и нова административна сграда


Снимка: Община Айтос

На 19 декември Общинският съвет на Айтос прие предложението на кмета Васил Едрев Общината да кандидатства с проектно предложение „Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк, гр. Айтос“ по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Околна среда“ 2021-2027. Стана ясно, че проектът, с който Общината ще кандидатства, включва три основни подобекта, свързани с дейностите, които трябва да бъдат реализирани - консервацията на защитени и застрашени видове и образователна дейност.

В тази връзка, първият подобект е Образователен център, който ще бъде изграден на сегашното местообитание на мечките. Другият подобект е новото местообитание на мечките, което ще бъде на площ от 4.5 дка в гората - съвременно, с езера и растителност. Сегашната меча клетка е морално остаряла и не отговаря на съвремените изисквания. Третият подобект е нова административна сграда в зоопарка, която ще включва кухня, ветеринарен кабинет, склад и всичко необходимо, свързано с дейностите по отглеждане на животните.

Проектът е на етап изготвяне на техническата документация. Тя ще съпътства същинския проект, който е вече готов. Съветът възложи на кмета на община Айтос да извърши необходимите действия във връзка с кандидатстване и реализиране на проекта при неговото евентуално одобрение.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Голяма част от делата по жалбите, които бавят ремонта, са спечелени от Столична община, като предстои приключване на последна инстанция

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Той ще бъде с места за отдих, спортни игрища и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра, паметник и места за свободно паркиране