Продължава изграждането на 45-метровата Skywaves на бул. "България" и Околовръстен път в София

220

Най-горното ниво ще води към малка VIP зала със защитена от шум и вятър открита тераса, разкриваща панорамна гледка във всички посоки


Според инвеститора R. S. Engineering бизнес сградата клас А ще има "изчистено планово и функционално решение и архитектурен образ, отразяващ динамиката на средата, с подчертан ефект на извисяване като символ на стремежа и възходящото развитие на бизнеса“.   

„При създаването на проекта са съобразени всички фактори относно ориентация на сградата, достъп, градоустройствени изисквания и базисни Фън Шуй критерии. С открояващ се силует и височина от 45 м, Skywaves ще представлява и контрапункт на околното застрояване, внасяйки нова посока в архитектурния му облик“, казват още от R. S. Engineering.

Проектант е "ТДИ Дизайн" ЕООД, арх. Делян Стефанов. Според проекта фасадата е „огледало на идеята за динамичност на средата. Формата на сградата е подчертана допълнително с избора на фасадни материали – преобладаващи бели и сребристи тонове на стъклото и алуминиевите елементи, както и от заложеното ефектно LED осветление“. Енергоефективната вентилируема фасадна система е със слънцезащита и частично отваряеми прозорци на всеки етаж.

Снимки и визуализации: R. S. Engineering

Skywaves е с РЗП 5 049 кв.м и е развита в 11 нива над терена, вертикално разделени на 3 групи – основно ниво с вход,  приемна зона – представително лоби и магазин, етаж с шоурум, 7 етажа с офиси (1 730 кв.м) и 2 етажа с многофункционални площи – зала за събития (SkyHall - 310 кв.м) и покривна градина с прилежаща VIP зала и оградена от растителност - 300 кв.м. Всеки от етажите е със застроена площ от 365 кв.м. Сградата разполага с две подземни нива за паркиране (40 паркоместа) и обслужващи помещения.

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция