Red Dot Award 2023 получиха четири нови системи на Schüco

303

С високо ниво на иновация, отлична функционалност и привлекателна естетика системите впечатлиха престижното жури от експерти в тазгодишния международен конкурс за дизайн


ALUKÖNIGSTAHL съвместно с Schüco разглеждат устойчивостта и естетиката като цялостно предизвикателство, като задължение и движеща сила едновременно, и се фокусират върху нуждите на своите клиенти. На тази основа се разработват продукти, които активно допринасят за устойчивото строителство.

Естетичната форма е също толкова важен аспект от дизайна на продукта, колкото и функционалността. С високо ниво на иновация, отлична функционалност и привлекателна естетика четири системи на Schüco са впечатлили престижното жури от експерти в тазгодишния международен конкурс за дизайн Red Dot Design Award.

Schüco AS FD 75/90.HI

Плъзгащата система тип хармоника - Schüco AS FD 75/90.HI, осигурява максимална ширина на отваряне от почти 100%, като създава просторен преход между интериора и екстериора на жилището без фиксирани елементи. Дори когато са затворени, големите сгъваеми крила осигуряват невероятни панорамни гледки.  

Дизайн: Със своята концепция за профили в една равнина, ограничените видими фуги и тесните видими широчини от само 90 мм, Schüco AS FD 75/90.HI позволява реализирането на висококачествени дизайнерски решения, които се вписват хармонично в архитектурата на сградата.

Максимална свобода на планиране: Плъзгащата система тип „хармоника“ предлага нови възможности за планиране и проектиране на жилищни и търговски обекти. Големите размери и позволено тегло на елементите, широката гама от типове отваряния, както и трите различни вида прагове са част от предимствата на системата.

Неограничена функционалност: Големият избор от възможности за отваряне и заключване позволява да се удовлетворят различни архитектурни изисквания - без ограничения. Системата Schüco AS FD 75/90.HI създава просторен преход между интериора и екстериора на жилището без фиксирани елементи.

Schüco AS PD 75.HI

Със своите три продуктови линии новата плъзгащата система Schüco AS PD 75.HI внася комфорт и дизайн в перфектна хармония и издига минимализма в жилищното строителство на ново ниво. За да отговори на всяко изискване, тя се предлага в следните варианти: Access Line с нисък праг без бариери, със скрита каса Design Line и Performance Line с комбинирани предимства. Системата се отличава също така с повишена устойчивост на взлом, най-добри изолационни стойности и възможност за напълно автоматично управление чрез моторизиран обков Schüco TipTronic.

Schüco AS PD 75.HI се характеризира с малка видима широчина на профила в зоната на застъпване на две крила от само 35 мм и с основна строителна дълбочина на крилото от 75 мм. Що се отнася до топлоизолацията, системата може да се похвали с отлични стойности на Uw до 0,82 W/(m²K) (Performance Line). С обков Schüco TipTronic може да се избере моторозирано задвижване, което е задължително за Performance Line. Линията Access Line и линията Design Line постигат клас на устойчивост срещу взлом до RC 2, а линията Performance Line - до RC 3. Други допълнения, които могат да бъдат избрани, включват интегриране на системата за слънцезащита Schüco AB ZDS (алуминиева щора, Zip Design Screen), елегантна дръжка за заключване на крилото при ръчно отваряне, мониторинг на заключено / отключено положение, както и интегриране в платформата Schüco Building Skin Control за управление и наблюдение на всички моторизирани устройства Schüco.

Schüco AWS WoodDesign

Новото поколение прозорци Schüco AWS WoodDesign от алуминий/дърво се отличава с естествено изглеждащи декоративни лайсни от истинско дърво от вътрешната страна на помещението, като допринася за усещане за уют, а външната част, изработена от алуминий, служи за надеждност и дълготрайност на продукта.

Новата система Schüco WoodDesign обединява предимствата на два материала: алуминий отвън и дърво отвътре. Това позволява да се използват високите експлоатационни свойства на алуминиевите прозорци, като същевременно се осигурява индивидуална свобода на дизайна в интериора. Schüco AWS WoodDesign създава индивидуални акценти с дъбова дървесина и се предлага в седем различни версии.

Schüco AD AL 75

Безпрецедентна елегантност в движението и дизайна, съчетана с впечатляващи размери - системата за пивотни врати на Schüco AD AL 75 създава невероятни архитектурни акценти. Благодарение на патентованата система за уплътнения от air-lux, пивотната врата Schüco AD AL 75 гарантира отлични топлоизолационни стойности и висока плътност при всякакви метеорологични условия. Системата е с вдъхновяващ размер, но и с уникална елегантност: с облени от светлина помещения, обширни стъклени площи и пълна прозрачност, вратата Schüco AD AL 75 създава естетическа изискана връзка между вътрешните и външните пространства. Размерите ѝ от 2500 x 4000 мм превръщат тази врата в завладяваща, впечатляваща алтернатива на конвенционалните входни врати.

От вътрешната страна е препоръчително вратата да се задейства с бутон, вграден във вертикалния профил на касата. Когато бутонът се натисне при затворена врата, двете въздушни уплътнения се изпразват и заключващите механизми се прибират, за да може вратата да се отвори. Инсталираният в профила автомат за врата позволява автоматичното затваряне напълно безшумно. Когато бутонът, активиращ въздушните уплътнения, се натисне отново, заключващите механизми заключват вратата и едновременно с това в уплътненията се вкарва въздух от интегриран в профила компресор, за да се постигне максимална плътност на вратата.

Подробна информация за всички системи можете да получите, като се свържете с фирма „Алукьонигщал“, лицензиран представител на Schüco за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Община град Добрич провежда ежегодния Конкурс за проект на междублоково пространство „Заедно можем“

Община град Добрич провежда ежегодния Конкурс за проект на междублоково пространство „Заедно можем“

Тази година тя е насочила вниманието си към терените, които още не са уредени, но от страна на гражданите има желание за тяхното благоустройство и поддръжка

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Семестърът е седмият в образователната програма Panda Labs на природозащитната организация и привлича млади хора с интереси към опазването на околната среда и предприемачеството

Фондация "Колективът" отново спечели награда в конкурса New European Bauhaus

Фондация "Колективът" отново спечели награда в конкурса New European Bauhaus

Българският проект стана подгласник в направление "Нов европейски Баухаус за шампиони" на категория "Възстановяване на чувството за принадлежност" с проекта си "Паркът" (Concrete to Culture)

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Предстои художествен конкурс за триизмерни информационни елементи, представящи археологията на Антична Сердика

Предстои художествен конкурс за триизмерни информационни елементи, представящи археологията на Антична Сердика

Предвижда се изработване на макети и прототип за тактилни маркери, предназначени за вграждане в тротоарните и пътни настилки

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност