Седем спортни и детски обекта в район "Нови Искър" ще бъдат изградени или реновирани

104

Столичният общински съвет одобри за тази дейност 335 160 лв. с ДДС


От Район „Нови Искър” на Столична община са направили анализ на обектите по населени места спрямо нуждите на жителите и предлагат за финансиране следните обекти:

Ремонт на многофункционална спортна площадка в с. Войнеговци и спортната площадка в Парк „Кестените“ в кв. Славовци. Площадките са изградени преди близо 15 години със средства от Столична община. Те са единствени за населените места и се използват непрекъснато. През годините са извършени частични ремонти и подмяна на отделни елементи, но предвид дългия екплоатационен период към момента състоянието им е силно аморизирано - с износени настилки и скъсани оградни мрежи.

Реновиране на детска площадка в парка на с. Житен, която е изградена преди повече от 10 години и се посещава постоянно от много деца и родители. Разположена е в парка на селото и високата дървесна растителност спомага за комфорта и в горещите месеци от годината. От дългия експлоатационен период, атмосферните влияния и активното използване, към момента площадката е в много лошо състояние и се нуждае от цялостно реновиране.

Изграждане на нова детска площадка в с. Доброславци. Предлага се площадката да бъде изградена в облагороден общински имот, където са оформени паркови алеи, предвижда се изграждането на стрийт фитнес площадка и е засадена растителност.

Изграждане на кабелна мрежа за осветление на стадиона в с. Кубратово, където ежедневно се провежда тренировъчна дейност на четири групи деца, един юношески и един мъжки отбор, които участват в първенства на столицата. Тъй като спортуващите отбори на игрището са много, се налага теренът да се използва до късно вечер и рано сутрин в тъмните часове на деня, а липсата на осветление създава неудобства и дори невъзможност да се тренира. До момента са монтирани 10 метални стълба и са осигурени LED осветителните тела. За да се завърши осветителната система, е необходимо изграждането на кабелната мрежа.

Доставка и монтаж на седалки за трибуните на стадиона в с. Подгумер. Селото е с дългогодишни традиции във футбола, като мъжкият отбор на ФК „Спартак-1933“ участва във футболното първенство на АФЛ към БФС-Север. При провеждане на спортните състезания винаги присъстват много зрители и поддръжници на отборите, а липсват удобни места за сядане и зрителите стоят прави. В началото на годината е възстановена конструкцията на 20 метра от трибуните, върху които сега се предлага да бъдат монтирани 450 седалки.

Изграждане на нова скейт площадка в кв. Курило. В годините нееднократно са получавани искания от деца, младежи и техните родители за изграждане на скейт площадка в района, тъй като все повече тийнейджъри проявяват интерес към този вид спорт. Последното искане е от февруари тази година. Предвижда се изграждане на площадката с две скейт съоръжения, които са с възможност да се използват както от начинаещи, така и от напреднали.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

В Сливен приключи ремонтът на моста, свързващ Общински пазар и бул. "Стефан Караджа"

В Сливен приключи ремонтът на моста, свързващ Общински пазар и бул. "Стефан Караджа"

Изградена е зона с парапет за движение на хора с увреждания и детски колички, а в допълнение са поставени цветя

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

Експозицията може да бъде разгледана до средата на юли в двора на Регионалния исторически музей

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Той се казва „Ново управление за нови пространства“ и обхваща 35 регионални и общински институции от 13 европейски държави

Камарата на строителите в България изработи пътна карта с практически съвети за всеки, който се заема да строи

Камарата на строителите в България изработи пътна карта с практически съвети за всеки, който се заема да строи

В услуга на гражданите браншовата организация публикува и примерни договори за строителство и ремонти