Уникално присъствие на ETEM на изложението XENIA 2022 в Гърция

186

С два щанда от 250 квадратни метра, с впечатляващ дизайн и изчистени линии, компанията показа много иновативни решения


Започвайки от щанда на ETEM, посетителите имаха възможност да разгледат двукрилата плъзгаща се система ES38 с ново поколение ниска релса. В допълнение, тясното припокриване на крилата от 36 мм предлага превъзходен естетичен резултат, който значително подобрява връзката на потребителя с външната среда.

Следваха решенията за отваряне, едно от които беше система EW70 с нисък праг от 20 мм, който намалява неудобството  за преминаване с 60%. EW70 е предпочитано решение за жилищното строителство, което дава необходимата функционалност и естетика на сградите.

До EW70 беше представено добре познатото решение за скрито крило на Е68 с периметрален обков.

На изложението XENIA 2022 в Гърция можеше да се види впечатляващата система за плъзгане ES38 HOTEL - сертифицирано решение, съчетано с изключително конкурентна цена за хотелски приложения.

Следващата спирка беше новата окачена фасада EF50 с интегрирани прозорец и безфалцова врата E75 - комбинация от решения, която често се използва при окачените фасади.

Посетителите имаха възможност да получат информация и за вентилируемата фасадна система E97, която предлага най-гъвкавите и многообразни решения на пазара.

Обиколката на посетителите на щанда на ETEM завършваше с новото решение E50 MARBLE, което се базира на успешния дизайн на плъзгащата система E50. В това конкретно решение дизайнът на долната релса позволява да се получи непрекъсната интеграция на интериора с външната среда, като се осигури напълно плосък и еднороден под.

Преминавайки през щанда на HYLINE by ETEM, посетителите се изправяха пред впечатляващата минималистична плъзгаща се система HY40 с четири крила и ширина 7 метра. Електрически задвижваната вкопана рамка с форма на обратна кука се движи по  двоен водач, като оставя видими пренебрежимите 18 мм от нея. Максималното тегло на линеен метър в ширина е 1000 кг. Системата позволява свързване към BMS (Building Management System) на сградата, така че потребителят да може да я управлява дистанционно.

Следващата мостра на щанда на HYLINE by ETEM беше моторизирана въртяща се (pivot) врата HYPI с алуминиева рамка само 38 мм и разпознаване на препятствия за максимална безопасност на потребителя. Представената врата беше комбинирана с клавиатура от външната страна, така че да позволява по-удобен достъп.

Следващото предложение беше минималистичната отваряема система HYSTYLE, проектирана така, че да предлага изработката на големи позиции и в същото време да осигурява на потребителя прозорец с най-тясната видима част при двукрил прозорец (58 мм) на пазара за алуминиеви системи с прекъснат термомост в света.

Решението за плъзгане HY30 осигурява равномерен външен вид на периметралната видима рамка  от 18 мм, който е стандартен за всички алуминиеви плъзгащи системи Hyline. Това позиционира HYLINE като компанията, предлагаща системи с най-тясна видима рамка от 18 мм в световен мащаб.

На щанда можеше да се види и HYWOOD - най-тясната плъзгаща се система с дърво на пазара, а именно 48 мм видима рамка по периметъра. Покритието на алуминия е направено с дърво Accoya, което има идеално поведение при UV радиация и влажност, ограничено свиване и разширяване, но също така особено добра съвместимост с боите.

Последното решение на щанда е ръчно въртяща се врата HYPI WOOD с различни панели в интериора и екстериора, което е по избор на архитекта на проекта. Вратата беше с механизъм за затваряне и съответно многоточков механизъм за заключване.

Двата съседни свързани цилиндрични щанда с впечатляващ дизайн и изчистени линии приютиха много иновативни решения, които ETEM и HYLINE by ETEM представиха за първи път на гръцкия пазар. На щандовете посетителите имаха възможност да разгледат и да се информират за всички продукти.

ОЩЕ НОВИНИ

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

За 18-ти път "Баумит България" търси най-красивото изпълнение с нейни продукти, а професионално жури ще определи кои обекти ще представят България в международния конкурс Baumit Life Challenge 2024

БААИК организира обучение на тема „Договор за строителство и взаимоотношения между участниците в строителния процес“

БААИК организира обучение на тема „Договор за строителство и взаимоотношения между участниците в строителния процес“

Обучението ще се проведе на 27 септември (сряда) от 9.30 до 14.00 часа онлайн и присъствено в хотел „Будапеща“ в София

Под куполите на софийското Ларго откриха изложба “Новото наследство: Състояние и проблеми“

Под куполите на софийското Ларго откриха изложба “Новото наследство: Състояние и проблеми“

Фокус на проекта е опазването и управлението на съвременното фасадно монументално изкуство - мозайки, сграфито, живопис, пластика и графити, създадено през последните 70 години в България

Инсталация #soWelcometoSofia ще посреща посетителите на столицата с интерактивен разказ за символите на града

Инсталация #soWelcometoSofia ще посреща посетителите на столицата с интерактивен разказ за символите на града

Обемната изложба ще бъде разположена на Терминал 2 на летището и по случай Деня на София ще представя 30 обекта от най-характерните символи на града

Документална изложба в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще разказва за творчеството на архитект Боян Чинков в Асеновград

Документална изложба в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще разказва за творчеството на архитект Боян Чинков в Асеновград

Експозицията представя в снимки и колажи част от неговите най-известни творби - някои от тях загубени във времето, други запазени и даващи облика на града в наши дни