Уникално присъствие на ETEM на изложението XENIA 2022 в Гърция

194

С два щанда от 250 квадратни метра, с впечатляващ дизайн и изчистени линии, компанията показа много иновативни решения


Започвайки от щанда на ETEM, посетителите имаха възможност да разгледат двукрилата плъзгаща се система ES38 с ново поколение ниска релса. В допълнение, тясното припокриване на крилата от 36 мм предлага превъзходен естетичен резултат, който значително подобрява връзката на потребителя с външната среда.

Следваха решенията за отваряне, едно от които беше система EW70 с нисък праг от 20 мм, който намалява неудобството  за преминаване с 60%. EW70 е предпочитано решение за жилищното строителство, което дава необходимата функционалност и естетика на сградите.

До EW70 беше представено добре познатото решение за скрито крило на Е68 с периметрален обков.

На изложението XENIA 2022 в Гърция можеше да се види впечатляващата система за плъзгане ES38 HOTEL - сертифицирано решение, съчетано с изключително конкурентна цена за хотелски приложения.

Следващата спирка беше новата окачена фасада EF50 с интегрирани прозорец и безфалцова врата E75 - комбинация от решения, която често се използва при окачените фасади.

Посетителите имаха възможност да получат информация и за вентилируемата фасадна система E97, която предлага най-гъвкавите и многообразни решения на пазара.

Обиколката на посетителите на щанда на ETEM завършваше с новото решение E50 MARBLE, което се базира на успешния дизайн на плъзгащата система E50. В това конкретно решение дизайнът на долната релса позволява да се получи непрекъсната интеграция на интериора с външната среда, като се осигури напълно плосък и еднороден под.

Преминавайки през щанда на HYLINE by ETEM, посетителите се изправяха пред впечатляващата минималистична плъзгаща се система HY40 с четири крила и ширина 7 метра. Електрически задвижваната вкопана рамка с форма на обратна кука се движи по  двоен водач, като оставя видими пренебрежимите 18 мм от нея. Максималното тегло на линеен метър в ширина е 1000 кг. Системата позволява свързване към BMS (Building Management System) на сградата, така че потребителят да може да я управлява дистанционно.

Следващата мостра на щанда на HYLINE by ETEM беше моторизирана въртяща се (pivot) врата HYPI с алуминиева рамка само 38 мм и разпознаване на препятствия за максимална безопасност на потребителя. Представената врата беше комбинирана с клавиатура от външната страна, така че да позволява по-удобен достъп.

Следващото предложение беше минималистичната отваряема система HYSTYLE, проектирана така, че да предлага изработката на големи позиции и в същото време да осигурява на потребителя прозорец с най-тясната видима част при двукрил прозорец (58 мм) на пазара за алуминиеви системи с прекъснат термомост в света.

Решението за плъзгане HY30 осигурява равномерен външен вид на периметралната видима рамка  от 18 мм, който е стандартен за всички алуминиеви плъзгащи системи Hyline. Това позиционира HYLINE като компанията, предлагаща системи с най-тясна видима рамка от 18 мм в световен мащаб.

На щанда можеше да се види и HYWOOD - най-тясната плъзгаща се система с дърво на пазара, а именно 48 мм видима рамка по периметъра. Покритието на алуминия е направено с дърво Accoya, което има идеално поведение при UV радиация и влажност, ограничено свиване и разширяване, но също така особено добра съвместимост с боите.

Последното решение на щанда е ръчно въртяща се врата HYPI WOOD с различни панели в интериора и екстериора, което е по избор на архитекта на проекта. Вратата беше с механизъм за затваряне и съответно многоточков механизъм за заключване.

Двата съседни свързани цилиндрични щанда с впечатляващ дизайн и изчистени линии приютиха много иновативни решения, които ETEM и HYLINE by ETEM представиха за първи път на гръцкия пазар. На щандовете посетителите имаха възможност да разгледат и да се информират за всички продукти.

ОЩЕ НОВИНИ

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

От 23 до 26 април международният формат превръща София в пресечна точка за Източна Европа на мебелната и дървообработващата промишленост

Откриват реконструираната Градска градина в Пловдив, позната като Дондуковата

Откриват реконструираната Градска градина в Пловдив, позната като Дондуковата

Първоначалният проект включва и възстановяване на старата беседка, проектиране на павилион от оранжериен тип и изграждане на лапидариум, като вероятно те ще бъдат изградени на следващ етап

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

Тя се намира в подлез „Археологически“ и е част от обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол“

Теренно проучване ще се проведе в село Мандрица в Община Ивайловград

Теренно проучване ще се проведе в село Мандрица в Община Ивайловград

За новата дестинация за проучване на архитектурното и културно наследство се търсят доброволци

Фестивалът LUNAR ще преобрази отново най-красивите сгради, паркове и площади в София

Фестивалът LUNAR ще преобрази отново най-красивите сгради, паркове и площади в София

Третото издание ще се проведе в рамките на четири вечери - между 9 и 12 май от 21:00 до 00:00 часа