Вижте как се очаква да изглежда новият жилищен и спа комплекс с минерална вода на мястото на бившия едноименен Дом "Младост" във Варна

191

Проектът на бул. „Сливница“ 194 включва жилищна сграда с четири входа, рехабилитационен център за хора с увреждания, спортно-развлекателен комплекс с басейни, спа, търговски помещения и подземни гаражи


Новият комплекс Дом „Младост“ ще включва пет басейна с минерална вода, от които два закрити и два външни (за възрастни и детски), джакузи на открито, медицински кабинети, масажни помещения, СПА център, както и кабинети, предназначени за извършване на специализирани рехабилитационни и спортно-възстановителни процедури. Общата площ на комплекса ще е над 3 000 кв.м, включващ плаж с чадъри и шезлонги за ползване от гражданите на Варна.

Върху терен с идентификатор 10135.3513.2047 от близо 10 дка е предвидено построяването на жилищна сграда със застроена площ от 3 368 кв.м. Тя ще се състои от четири тела, всяко със самостоятелен вход и различна етажност, като последните етажи ще се състоят от жилища с прилежаща покривна тераса с пергола, от която ще има панорамна гледка към Варненското езеро, града и морето.

Подсигурено е паркирането на 486 автомобила в закрити подземни паркинги, открит външен паркинг и частично покрит от сградите над него.

Разрешителното за строеж беше издадено през ноември миналата година. Възложител е „Дом Младост“ ЕООД.  Имотът, върху който ще се реализира инвестиционното предложение, е над 9 дка, като според действащия ПУП височината на сградата може да е над 15 метра.

Дом „Младост“ беше разрушен в края на януари миналата година, като събарянето беше предшествано от протести. Пред обществеността проектантът арх. Красимира Костова представи проект на новия комплекс, но подадената тогава информация не успокои гражданите, които изразиха притеснения, че няма да има свободен достъп до зоните и че ще се допусне прекалено голяма височина на жилищната сграда.

Дом "Младост" в миналото

Вижте повече тук.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция