ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

178

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда


Вива Маре Бийч Хотел 4* е естественото допълнение в развитието на уникалното Ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. Разположен в южната част на селището, в непосредствена близост до плажа на „Марина Бийч Бар“ и само на 15 минути пеша от стария град в Созопол, първият хотел в „Санта Марина“ предлага настаняване в 80 модерни стаи и апартаменти. Изцяло в унисон със зелената идея, която представлява Ваканционното селище, архитектурата на хотела умело се вписва в парковата среда, формирайки ансамбъл с китните вили в градчето. 

Вива Маре Бийч Хотел е разположен в сграда за целогодишно ползване. Обемът представлява две сключени тела, в ядрото на които са предвидени вертикалните комуникации.

Интериорният дизайн в стаите е решен с модерна визия в меки морски тоналности, като опорна точка при разработката им е комфортът на гостите. Светлата височина в стаите варира между от 3.05м до 3.30м на долните етажи и от 2.65м до 2.90м на горните етажи. Всички стаи разполагат с тераси, както и с големи отваряеми прозорци, разкриващи прекрасни гледки към морето или парка.

В строителството на хотела са използвани естествени, висококачествени и високотехнологични материали с цел постигане на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизиране на енергийните разходи, както и намаляване отпечатъка й върху околната среда.

Проектът е на архитектурно бюро „А и А Архитекти“ ООД - арх. Асен Милев и арх. Ангел Захариев, а инвеститор е „Санта Марина“ АД.

Неслучайно инвеститорът се довери на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма „Алукьонигщал“. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

Подборът на фасадните материали е съобразен със съществуващите къщи в комплекса с цел постигане на диалог между архитектурните образи и създаването на общ архитектурен ансамбъл в селището. Прозоречната алуминиева система Schüco AW CT 72, използвана в хотела, е иновативно решение с балансирано съотношение между изчистени форми, тесни ширини на профила и U-стойност за топлопреминаване. В системата е имплементиран надежден и износоустойчив обков Schüco CoreTec, който е разработен специално за Schüco AW CT 72. Визията на системата и обкова се допълва с добре познатия дизайн на дръжката Schüco. Използваната прахова боя е с по-дебел слой на нанасяне, за да гарантира по висока устойчивост на влиянието на агресивната морска среда. Високоенергийният стъклопакет със специално покритие, отразяващо силните слънчеви лъчи в комбинацията от профилна система AW CT 72 и обков Schüco CoreTec, постигат целогодишно оптимална енергийна ефективност и комфорт в сградата.

Благодарение на изключителния професионализъм в изработката и монтажа на алуминиевите системи от фирмите „Милкана“ ООД и „Алумина елит 2003“ ЕООД, Вива Маре Бийч Хотел се превърна в перла на южното черноморско крайбрежие.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Победителите демонстрират принципите на Новия европейски Баухаус, внасяйки зеления преход в живота на хората

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Търговският център в местност “Чатал Тепе” 2 е с инвеститор „Зет Естейт“, а проектът финансира Пощенска банка

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство