Започна същинското изграждане на многофункционалната спортна зала в Троян

236

Първи и втори етап стартираха миналата година


Досега са изградени подпорна стена, трафопост и канализационна система на сградата. Изпълнители са фирмите „Мирчев електрик“ ЕООД и „Вертикал 90“ ЕООД. ЕТАП 1 е на стойност 103 453 лв. с включен ДДС, а ЕТАП 2 – на стойност 329 448 лв. с включен ДДС. Строителният надзор изпълнява „Ди Ви Консулт БГ“ ООД, а авторският - "Дизайн Арт – К И К“ ООД. През 2020 г. МС осигури 500 000 лв. държавно финансиране за изграждането на първи и втори етап. 

ЕТАП 3 е изграждането на самата зала. Тя ще бъде подходяща за практикуване на различни видове спорт, както и за провеждане на културни събития. На първия етаж ще са разположени фитнес, помещения за треньори и съдии. На втория етаж ще е самата спортна зала с 618 постоянни и още 200 допълнителни места.

Осигурени са два входа за автомобили и 77 паркоместа, места за инвалиди и автобуси.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 18 месеца.

Стойността на инвестицията е 6 072 124 лв., от които 500 000 лв. министър Лечева  обеща да осигури от бюджета на ММС и 5 639 222, 92 лв. са общинско финансиране, включително и чрез договорен револвиращ банков кредит. Съоръжението се очаква с нетърпение от жителите на града, на чиято територия има 27 спортни клуба.

Визуализации: Дизайн Арт – К И К

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН