Архитектурно-строителната седмица се очаква да стартира на 30 март

115

За първи път се включва форматът АТЕСТ ЕКСПО, посветен на едрата строителна техника и механизация


Организаторите на изложението Архитектурно-строителна седмица се подготвят за тазгодишното издание на живо. Строителният бранш ще бъде свидетел на надграден професионален бизнес формат, включващ АТЕСТ Експо в симбиоза с ЕКСПОМЕБЕЛ.

Архитектурно-строителна седмица 2022 предстои от 30 март до 2 април. Определяно като „барометър на строителния сектор“, изложението за 22-ри път предоставя уникална екосистема в Интер Експо Център. Професионалната платформа за развитие на бизнеса и представяне на иновациите в сектора в международна среда няма аналог в България. „Висока е допълнителната стойност на професионалните събития в съпътстващата програма“, коментират от бранша.

Миналогодишното издание доказа категоричната необходимост от контакта на живо. Сега отново на 14 000 кв.м в изложбени зали и на открити площи специализираното изложение ще даде възможност за лична среща на производители, доставчици, дистрибутори, клиенти, иноватори и браншовите организации. Всички те ще открият новостите в много сфери като: „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградна автоматизация”, “ОВиК”, “Smart системи”.

За първи път – АТЕСТ Експо

Надграждането и развитието на формата са основни приоритети за организаторите на Архитектурно-строителна седмица. Този стремеж разширява изложението с представянето на АТЕСТ Експо. Благодарение на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), на над 6 000 кв.м присъстващите ще се запознаят с най-новите предложения при едрата строителна техника и строителна механизация.

Инвестиране и застраховане

„При развитието на концепцията се водим винаги от спецификите в бранша и динамиката на процесите“, коментират организаторите. Строителството във всичките му аспекти е съпроводено от кредитиране, инвестиции и застраховане. За максимална полза на бизнеса, на тези три ключови инструмента ще бъде посветена цяла отделна секция от изложението.

Три изложения под един покрив

Заедно с Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо, в същия период ще се проведе и изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението, посветено на мебелната промишленост, интериорния дизайн и обзавеждането, по един логичен начин затваря кръга на процесите в екосистемата, свързани с изграждането на сградите и съоръженията и тяхното финализиране.

Безспорно през всичките 21 издания досега, Архитектурно-строителна седмица доказа устойчивия си характер и значение като професионална платформа за сектора. Последните години следват и още една тенденция – към непрекъснато концептуално надграждане, което превръща изложението във все по-атрактивен, качествен и необходим формат както за българските, така и за чуждестранните участници и посетители.

ОЩЕ НОВИНИ

Представят книгата "Строителна физика. Основа на енергийната ефективност на сградите"

Представят книгата "Строителна физика. Основа на енергийната ефективност на сградите"

Автор е д-р инж. арх. Петар Николовски - Скопие, Северна Македония

СПАСИ СОФИЯ ще представи свой проект за монтажен паркинг в столицата

СПАСИ СОФИЯ ще представи свой проект за монтажен паркинг в столицата

Представянето ще се състои утре (събота) от 11 часа на ул. „Самара“ срещу блок 440 в ж.к. Младост 4

Камарата на архитектите в България: Обезобразяват знаковата сграда на Младежкия дом в Пазарджик

Камарата на архитектите в България: Обезобразяват знаковата сграда на Младежкия дом в Пазарджик

Тя е образец на българския архитектурен модернизъм от втората половина на 20 век

Ще обсъждат сертификати за енергийна ефективност

Ще обсъждат сертификати за енергийна ефективност

Българският съвет за устойчиво развитие партнира на събитието на място и онлайн, организирано от Енергийна Агенция Пловдив и ЕнЕфект на 17 май в Хотел Балкан София

Пловдив ще е домакин на лекция за модернизма в съвременната архитектура

Пловдив ще е домакин на лекция за модернизма в съвременната архитектура

Събитието ще се състои на 12 май от 17:30 часа в Дом на културата “Борис Христов”

Стартира информационна кампания "Преоткрий Русе – градът на първите неща"

Стартира информационна кампания "Преоткрий Русе – градът на първите неща"

Инвестициите в дунавския град ще бъдат представени на 9 май, а кампанията включва още фотоконкурс и образователна дигитална игра