Архитектурно-строителната седмица се очаква да стартира на 30 март

120

За първи път се включва форматът АТЕСТ ЕКСПО, посветен на едрата строителна техника и механизация


Организаторите на изложението Архитектурно-строителна седмица се подготвят за тазгодишното издание на живо. Строителният бранш ще бъде свидетел на надграден професионален бизнес формат, включващ АТЕСТ Експо в симбиоза с ЕКСПОМЕБЕЛ.

Архитектурно-строителна седмица 2022 предстои от 30 март до 2 април. Определяно като „барометър на строителния сектор“, изложението за 22-ри път предоставя уникална екосистема в Интер Експо Център. Професионалната платформа за развитие на бизнеса и представяне на иновациите в сектора в международна среда няма аналог в България. „Висока е допълнителната стойност на професионалните събития в съпътстващата програма“, коментират от бранша.

Миналогодишното издание доказа категоричната необходимост от контакта на живо. Сега отново на 14 000 кв.м в изложбени зали и на открити площи специализираното изложение ще даде възможност за лична среща на производители, доставчици, дистрибутори, клиенти, иноватори и браншовите организации. Всички те ще открият новостите в много сфери като: „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградна автоматизация”, “ОВиК”, “Smart системи”.

За първи път – АТЕСТ Експо

Надграждането и развитието на формата са основни приоритети за организаторите на Архитектурно-строителна седмица. Този стремеж разширява изложението с представянето на АТЕСТ Експо. Благодарение на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), на над 6 000 кв.м присъстващите ще се запознаят с най-новите предложения при едрата строителна техника и строителна механизация.

Инвестиране и застраховане

„При развитието на концепцията се водим винаги от спецификите в бранша и динамиката на процесите“, коментират организаторите. Строителството във всичките му аспекти е съпроводено от кредитиране, инвестиции и застраховане. За максимална полза на бизнеса, на тези три ключови инструмента ще бъде посветена цяла отделна секция от изложението.

Три изложения под един покрив

Заедно с Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо, в същия период ще се проведе и изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението, посветено на мебелната промишленост, интериорния дизайн и обзавеждането, по един логичен начин затваря кръга на процесите в екосистемата, свързани с изграждането на сградите и съоръженията и тяхното финализиране.

Безспорно през всичките 21 издания досега, Архитектурно-строителна седмица доказа устойчивия си характер и значение като професионална платформа за сектора. Последните години следват и още една тенденция – към непрекъснато концептуално надграждане, което превръща изложението във все по-атрактивен, качествен и необходим формат както за българските, така и за чуждестранните участници и посетители.

ОЩЕ НОВИНИ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

От 23 до 26 април международният формат превръща София в стратегическа точка на мебелното производство и дървообработването

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Поводът е първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство от 26 до 29 март

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

Събитията ще са в периода 22 март - 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА) в столицата