И днес продължава Forum Real

109

Строителни предприемачи, архитекти, изпълнители, доставчици, консултанти и експерти по недвижими имоти ще коментират важни за индустрията теми


Днес онлайн в „Зала Форум“ на Forum Real ще чуете за новите тенденции на строителния пазар и анализ на статистическите данни за строителството, за потенциала и инвестициите в индустриалните сгради, за постигането на хармония между обществени пространства, природа и хора и за възможностите и предизвикателства за градското планиране след Ковид-19. Сред обсъжданите теми ще бъдат още строителството на високи сгради и какви са неговите ползи, ценовите тенденции в жилищното строителство и ставаме ли свидетели на нов бум, влиянието на сградната енергийна ефективност върху цената на имотите, както и за строително-инвестиционния пазар и очакванията на бранша как ще се промени той през следващите години.

В „Зала Работни срещи“ предстои първата част от дискусия на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) на тема „Как се отразява високата инфлация върху цените и пазара на имоти в България? Как се отразява ненужно голямата административна тежест върху цените на имотите и развитието на големите градове? Предлагани законови промени, които ще доведат до по-нормален пазар на имотите и по-хармонично развитие на градовете“.

Следва работна среща на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) на тема „Пътна карта за мащабно обновяване на сградния фонд“.

В онлайн залата Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ) ще дискутира темата „Новите реалности в световната икономика, свързани с дефицита на компоненти и дългите срокове за производство (нуждата от промяна в поведението на клиентите в посока предварително планиране при поръчка и покупка на строителна механизация)“.

Форумът продължава с работна среща на Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти (БААИК) на тема „Дискусия по последните промени в ЗУТ“, както и с работна среща на Международната федерация за недвижими имоти ФИАБСИ за „Глобални и регионални тенденции в пазарите за недвижими имоти“.

Онлайн залата на Forum Real ще предложи и среща на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) на тема „Професионалното управление на сгради и съвременният ФМ в България“, а дискусиите ще завършат с втората част от темите на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП).

Влезте тук, за да гледате на живо.

ОЩЕ НОВИНИ

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Поводът е първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство от 26 до 29 март

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

Събитията ще са в периода 22 март - 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА) в столицата

В София ще може да видите изложба на 20 архитектурни проекта срещу климатичните промени

В София ще може да видите изложба на 20 архитектурни проекта срещу климатичните промени

Проектите в изложбата на Архитектурния съвет на Европа са реализирани в 16 държави