Има шанс за допълнителни средства за благоустрояване и ремонт на кино "Космос" в Пловдив и зоната около него

102

Концепцията за интегрирано териториално развитие на Общината премина успешно първия етап по процедурата


Снимка: trafficnews.bg

Община Пловдив премина първия етап за административна допустимост по процедура в изпълнение на интегриран подход за териториално развитие в България, подкрепен по линия на кохезионната политика на ЕС с Концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) „Бреговете на съвремието – комплекс от мерки за създаване на зелена, иновативна и приобщаваща градска среда в Габрово и Пловдив“. Предвидените инвестиции са насочени към благоустрояване и ремонт на кино „Космос“ и зоната около него, благоустрояване на зона на южния бряг на р. Марица, дейности за развитие на уменията и повишаване на квалификацията, мерки за включване на уязвими групи, насърчаване на творчески и креативни индустрии.  

Подходът интегрирани териториални инвестиции се изпълнява на територията на цялата страна в две фази - набиране, подбор и одобрение на концепции (Фаза 1) и набиране, оценка и изпълнение на проектни предложения, разработени в съответствие с одобрените концепции (Фаза 2). Важна част от процеса на Фаза 1 е активното участие на местните общности в обществените обсъждания, които предстои да бъдат организирани по места. След това Регионалните съвети за развитие в шестте региона на планиране ще направят приоритизиране на концепциите, които ще имат достъп до финансовите ресурси.

В края на 2022 година беше представен техническия проект за обновяване на емблематичното Кино "Космос" в Пловдив. Проектът на „Тектоника-Б“ предвижда осъвременяване и съживяване на киното и оформяне на наситено с активности площадно пространство.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН