"Лозеница Естейт" направи първа копка на луксозния си комплекс

395

Той ще се състои от хотелска част с винарна, ваканционни и еднофамилни вили, 5-звезден къмпинг и аквапарк с два вида минерална вода


На празника Трифон Зарезан собствениците на „Лозеница Естейт“ Петър Лашов и Росен Христов направиха първа копка на луксозен комплекс на площ от 14 500 м2. Той ще се намира край село Лозеница в община Сандански - сред лозята и с гледка към седем планини.

Проектанти са арх. Тодор Обрешков и арх. Пламен Тодоров - ZOOM Studio. Комплексът ще се състои от хотелска част с винарна, ваканционни и еднофамилни вили, 5-звезден къмпинг и аквапарк с два вида минерална вода от находище „Хотово“, известна със своите лечебни свойства.

Според инвеститорите, използваните материали в комплекса ще бъдат 90% естествени, като камък, дърво и глина. На първия етап от строителството ще бъдат построени 32 къщи, като една част от тях ще се продават, а другите ще бъдат част от хотелския комплекс. Жилищната част ще включва ваканционни вили и семейни къщи, като вилите ще са с площ от 160 до 200 кв. м и ще разполагат със собствен минерален басейн и гледка към планините. В „Лозеница Естейт“ ще бъде изграден и къмпинг сред лозята, който ще е терасиран.

Съществена част от аква зоната ще бъдат разположената на 2 000 м2 СПА и релакс зона, ресторантски комплекс, детски кът и зона за забавления.

На втори етап от строителството ще бъде изграден и 5-звезден хотел. Той ще бъде разположен на четири нива, част от които ще са вкопани и с различни очертания според релефа.

Стаите и апартаментите ще бъдат от 80 квадратни метра нагоре, като във всеки ще има жива градина в стаята под открито небе.

В хотела ще има кътове и места за релаксация, групови занимания и винени дегустации. В най-високата част на комплекса ще има ресторант, който ще бъде с 360-градусова гледка.

Народният певец Володя Стоянов беше специален гост на празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан в „Лозеница Естейт“. Винарната беше част от традиционните дни на отворените врати на винарните от Мелнишко, които се провеждат между 16 и 18 февруари. Освен традиционното зарязване на лозите и водосвет, организаторите бяха подготвили винена дегустация на награждаваните серии и новата реколта вина на „Лозеница Естейт“. Строителните дейности се извършват от фирма "Шенбор" ЕООД.

Снимки: „Лозеница Естейт“

Според инвеститорите, мисията на „Лозеница Естейт“ е да развива и популяризира региона като водеща туристическа дестинация за винен и СПА туризъм. Историята започва в началото на 2018 година със закупуването на няколко по-малки лозови масива в с. Лозеница и с. Виногради, като постепенно се изкупуват 600 дка лозя и са взети под аренда около 1 000 дка свободна земя. През 2019 година са засети нови сортове грозде, а през 2022 година стартира проектирането и въвеждането в регулация на необходимите терени за изграждане на винарната и петзвездния комплекс.

ОЩЕ НОВИНИ

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Обновен комплекс с плувни басейни ще бъде открит през лятото в Айтос

Според концесионера Николай Андреев предвидената дата за откриването е 1 юни – Денят на детето

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

"Куршум джамия" окончателно остава собственост на Община Карлово

Това следва от определение на Върховния касационен съд, което не подлежи на обжалване

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

Държавата отпуска още 75 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" в Пловдив

В МРРБ бяха подписани споразумения по програмата за финансиране на общински проекти