Община Враца: Избран е изпълнител за първата в страната покрита детска площадка

198

Тя ще се намира в квартал „Младост“


Многофункционалната детска площадка е първият етап от цялостното възстановяване на парка и алейната мрежа в жилищния квартал. Осигурени са средства за изграждането на покритото съоръжение, като следващата стъпка е реконструкция на пешеходната зона, създаването на подходящо озеленяване и ново парково осветление.

Основните цели на проектното предложение включват: възможно най-оптимално използване на съществуващата среда, запазване на всички възможни дървесни и растителни видове, изграждане на достъпна среда за хора в неравностойно положение и оптимално модернизиране на парковото пространство, включително и чрез въвеждането на нови функции в него. В проекта се предвижда изграждане на пешеходни алеи с бетонни плочи с покритие „мит бетон" за по-добро сцепление при зимни условия. Предвижда се изграждане на комбинираната детска площадка с площ 470,6 кв.м, покрита с тента върху лека стоманена конструкция с напрегната текстилна мембрана.

На площадката ще са разположени 4 съоръжения за възрастова група от 3 до 12-годишна възраст.

Визуализации: Община Враца

В проекта е наблегнато на озеленяването, което се предвижда да бъде осъществено на ЕТАП 2. За тази цел е разработен дендрологичен проект, който предвижда напълно ново озеленяване с декоративни растителни видове, които не попадат в забранителния списък на инвазивните видове и отговарят на изискванията на Наредба 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда устройството и безопасностга на площадките за игра.

От началото на месеца стартира изграждането на три нови детски площадки в града. Първата се намира на бул. „Демокрация“ (ж.к. „Околчица“), където се поставят съоръжения за игра и ударопоглъщаща настилка, ограда, пейки и кошчета. Другите две площадки ще бъдат изградени в квартал „Медковец“ (бул. „Втори юни“ 92) и в ж.к. „Дъбника“ (бл.43).

Успоредно се ремонтират всички съществуващи пространства за игра на най-малките жители на Враца. Освен освежаване на оградни пана, подмяна на кошчета и пейки, възстановяване на ударопоглъщащи настилки, дейностите обхванат демонтаж на стари и амортизирани съоръжения и поставянето на нови.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Голяма част от делата по жалбите, които бавят ремонта, са спечелени от Столична община, като предстои приключване на последна инстанция

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Той ще бъде с места за отдих, спортни игрища и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра, паметник и места за свободно паркиране

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата