Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа отвори в Пловдив

249

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове


 

От 21.07 PPS Manufacturing официално е първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския Съюз.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Производствената база бе открита на тържествена церемония с участието на Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив, на която присъстваха и други обществени личности, мениджъри на успешни компании и журналисти. Българският стартъп ще произвежда впечатляващите 34 000 ръкавици на час, които са предназначени за осигуряване на защита в сектора на здравеопазването, индустрията и бита. 

 

Антон Петров, изпълнителен директор на PPS Manufacturing, и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, дават старт на производството в PPS Manufacturing


„Изключително съм щастлив, че днес отваряме новата фабрика PPS Manufacturing, която е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици. Компанията е създадена с цел да защити здравето на хората като същевременно се грижи за околната среда. Ще разгърнем потенциала си на местния и на европейския пазар и ще предложим висококачествен продукт, бърза доставка и постоянно налична продукция на склад“, сподели Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.


„Инвестицията за изграждането на PPS Manufacturing е особено значима. Тя е изцяло българска и създадена с български дух. Целият мениджмънт на компанията са хора пионери, типични представители на новата вълна български индустриалци, които промениха икономиката на страната през последните години. Такива примери вдъхновяват младите – да учат, да се развиват, да бъдат активни граждани. PPS е и символичен проект за Пловдив, за голямата промяна, която преживя градът. Защото последните години основните инвестиции се водят от български предприемачи. Пловдив е водещ индустриален център именно заради успешното развитие на български компании. Пожелавам на PPS успех и да продължава да вдъхновява и да ни прави горди, покорявайки пазарите в Европа“, каза Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив.


Тържественото откриване беше съпътствано от официален старт на производствената линия и обиколка за гостите на фабриката, водена от изпълнителния директор на компанията Антон Петров. Мисията на PPS Manufacturing е да защитава живота и здравето на хората, като им осигури достъп до сигурни лични предпазни средства. С мащабното производство компанията ще отговори на нарастващото търсене, което на месец в България достига до 50 000 броя. Фабриката ще помогне на много индустрии да намалят зависимостта си от азиатски производители и да си осигурят жизненоважния консуматив от местна компания.


PPS Manufacturing е българска компания, която произвежда нитрилни ръкавици за здравеопазването, индустрията и бита. Производството е уникално за Европа като компанията цели да стане лидер в сектора. Фабриката се намира в Пловдив, където ще работят над 100 души. За по-бързото усвояване на технологиите и стартиране на производството ще бъдат привлечени чуждестранни инженер-химици, които ще обучат кадрите в България и ще съдействат със стартирането на производството. Предвижда се изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.
 

ОЩЕ НОВИНИ

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

Тя се намира в подлез „Археологически“ и е част от обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол“

Теренно проучване ще се проведе в село Мандрица в Община Ивайловград

Теренно проучване ще се проведе в село Мандрица в Община Ивайловград

За новата дестинация за проучване на архитектурното и културно наследство се търсят доброволци

Фестивалът LUNAR ще преобрази отново най-красивите сгради, паркове и площади в София

Фестивалът LUNAR ще преобрази отново най-красивите сгради, паркове и площади в София

Третото издание ще се проведе в рамките на четири вечери - между 9 и 12 май от 21:00 до 00:00 часа

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Семестърът е седмият в образователната програма Panda Labs на природозащитната организация и привлича млади хора с интереси към опазването на околната среда и предприемачеството