Първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа отвори в Пловдив

236

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове


 

От 21.07 PPS Manufacturing официално е първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския Съюз.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Производствената база бе открита на тържествена церемония с участието на Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив, на която присъстваха и други обществени личности, мениджъри на успешни компании и журналисти. Българският стартъп ще произвежда впечатляващите 34 000 ръкавици на час, които са предназначени за осигуряване на защита в сектора на здравеопазването, индустрията и бита. 

 

Антон Петров, изпълнителен директор на PPS Manufacturing, и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, дават старт на производството в PPS Manufacturing


„Изключително съм щастлив, че днес отваряме новата фабрика PPS Manufacturing, която е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици. Компанията е създадена с цел да защити здравето на хората като същевременно се грижи за околната среда. Ще разгърнем потенциала си на местния и на европейския пазар и ще предложим висококачествен продукт, бърза доставка и постоянно налична продукция на склад“, сподели Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.


„Инвестицията за изграждането на PPS Manufacturing е особено значима. Тя е изцяло българска и създадена с български дух. Целият мениджмънт на компанията са хора пионери, типични представители на новата вълна български индустриалци, които промениха икономиката на страната през последните години. Такива примери вдъхновяват младите – да учат, да се развиват, да бъдат активни граждани. PPS е и символичен проект за Пловдив, за голямата промяна, която преживя градът. Защото последните години основните инвестиции се водят от български предприемачи. Пловдив е водещ индустриален център именно заради успешното развитие на български компании. Пожелавам на PPS успех и да продължава да вдъхновява и да ни прави горди, покорявайки пазарите в Европа“, каза Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив.


Тържественото откриване беше съпътствано от официален старт на производствената линия и обиколка за гостите на фабриката, водена от изпълнителния директор на компанията Антон Петров. Мисията на PPS Manufacturing е да защитава живота и здравето на хората, като им осигури достъп до сигурни лични предпазни средства. С мащабното производство компанията ще отговори на нарастващото търсене, което на месец в България достига до 50 000 броя. Фабриката ще помогне на много индустрии да намалят зависимостта си от азиатски производители и да си осигурят жизненоважния консуматив от местна компания.


PPS Manufacturing е българска компания, която произвежда нитрилни ръкавици за здравеопазването, индустрията и бита. Производството е уникално за Европа като компанията цели да стане лидер в сектора. Фабриката се намира в Пловдив, където ще работят над 100 души. За по-бързото усвояване на технологиите и стартиране на производството ще бъдат привлечени чуждестранни инженер-химици, които ще обучат кадрите в България и ще съдействат със стартирането на производството. Предвижда се изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.
 

ОЩЕ НОВИНИ

Организират среща за бъдещето на "КвАРТал" в София

Организират среща за бъдещето на "КвАРТал" в София

Живущите в уличките между четирите булеварда "Дондуков", "Мария Луиза", "Сливница" и "Васил Левски" са поканени в Дома на киното на 10 декември от 11:00 часа

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

До утре включително проектите са изложени в зала „Хасково“ и могат да бъдат разгледани от 16,00 до 17,00 часа 

Първият ЛЕДЕН ПАРК в София отваря утре в Княжеската градина

Първият ЛЕДЕН ПАРК в София отваря утре в Княжеската градина

Двете пързалки на гърба и пред паметника са свързани помежду си със заледени алеи

Изложба показва студентските проекти за изграждане на минерален басейн зад 15-то СУ "Адам Мицкевич" в София

Изложба показва студентските проекти за изграждане на минерален басейн зад 15-то СУ "Адам Мицкевич" в София

На 20 ноември (неделя) между 15.00 и 17.30 ч. може да разгледате проектите и дадете своя глас за вашия фаворит

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

Голямата сцена очаква новите обществени и жилищни интериорни обекти