Предстои нова процедура за избор на изпълнител на паркинг, детска площадка и фитнес до кръстовището между бул. "Г.М. Димитров" и ул. "Проф. Георги Златарски" в София

245

Средствата за проекта бяха осигурени с решение на Столичния общински съвет в края на юли


Столичният район „Студентски“ изготви проект за облагородяване на зелени площи, изграждане на открит паркинг, детска площадка и фитнес на открито. Проектът предвижда строителство в 2 етапа върху общински имоти с обща площ 1 428 кв. м. Първият етап включва детска площадка и фитнес на открито. Площадката за деца от 3 до 12 години с площ 115 кв. м с ударопоглъщаща настилка ще е с един вход, с ограда и зона с пейки. Част от съоръженията трябва да са подходящи за деца с увреждания.

Ще бъдат положени настилки на всички алеи с площ 210 кв. м и прилежащи пешеходни пространства към подходи от съседни улици, паркинга, зелените площи, детската площадка и площадка за фитнес на открито, попадащи в обхвата на разработката. Настилката се предвижда да е от бетонови павета с размери 20/10/8 см.

Фитнес площадката с комбинирано многофункционално съоръжение ще е с площ 86 кв. м, ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи, пейки, кошчета за отпадъци, информационни табели.

Проектирано е поставянето на нова растителност и изолационно озеленяване покрай границата на имота. Предвижда се затревяване на бетоновите паркинг елементи, използвани при изграждането на отделните паркоместа, чрез предварително полагане на хумусен слой в отворите им. Проектът предвижда засаждането на дървесна и храстова растителност.

Вторият етап на строителство включва временен открит паркинг за 21 автомобила с настилка на тревна фуга от 268 кв. м, асфалтова настилка от 184 кв. м и зелени площи от 158,30 кв. м.

Във връзка с проекта беше открита обществена поръчка, която беше прекратена поради пороци на предложената единствена оферта от кандидата за изпълнител. Предстои разкриване на нова процедура за избор на изпълнител.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Голяма част от делата по жалбите, които бавят ремонта, са спечелени от Столична община, като предстои приключване на последна инстанция

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Той ще бъде с места за отдих, спортни игрища и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра, паметник и места за свободно паркиране

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата