Проект на Овергаз, реализиран от Есри България, спечели най-престижното международно ГИС отличие за 2022 г.

158

Наградата, която се присъжда на 1/20 от 1 процент от най-добрите ГИС проекти в цял свят, бе присъдена за внедрената в Овергаз от Есри България иновативна ГИС платформа, с която дружеството модернизира процесите си


 

По време на Международната Esri потребителска конференция, състояла се през юли в Сан Диего, САЩ, президентът на глобалния лидер в сферата на геопространствените технологии Esri Inc. Джак Данджермонд обяви тазгодишните носители на наградата за специални постижения в областта на географските информационни системи (ГИС): Special Achievements in GIS Award. Отличията се присъждат на 1/20 от 1 процент от най-добрите ГИС проекти в цял свят и са най-престижните в сектора. 


През 2021 г. ръководството на Овергаз, най-голямата газоразпределителна компания у нас, започна процес по модернизиране и надграждане на наличната си ГИС система, тъй като инструментариумът вече бе морално остарял и спрян от поддръжка. Реализираните функционалности на парче бяха довели до неконсистентна ГИС база данни, затруднения на операторите за работа с нея и множество други проблеми.


Газоразпределителната компания подходи към изграждането на иновативна корпоративна ГИС система, която да е процесно ориентирана и да обхване всички бизнес процеси в системата на Овергаз, имащи нужда от ГИС данни. 


Партньори на Овергаз в този проект бяха Есри България и Методия АД. Иновативното решение бе базирано на ArcGIS Enterprise, ArcGIS Pro, ArcGIS Dashboard, ArcGIS Collector, ArcGIS for AutoCAD и други Esri компоненти, интегрирани в цялостна система.
Внедрената иновативна Есри ГИС платформа постига голям организационен обхват и се използва във всички структури на компанията. Основните резултати от внедряването й са: високо качество и интегритет на данните, по-добър контрол и управление на дейностите, автоматизиране на дейностите по планиране и проектиране на мрежата, оптимизиране на процесите по поддръжка и експлоатация, намаляване на разходите за привличане и присъединяване на клиенти и, разбира се, по-високо качество на услугите на Овергаз за крайните й потребители. 


„Съвременните ГИС инструменти са от особено значение за инфраструктурните компании. Важно е и качеството на цифровите данни. Мисля, че всички инфраструктурни компании с общи усилия могат да създадат механизъм за подобряването им и по този начин да облекчат както своята работа, така и работата на други компании и на крайния клиент“ – коментира по повод внедряването на иновативната ГИС платформа Иво Гиздарски, Мениджър проекти ГИС в Овергаз.

За Есри България 
Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/. 

За Esri 
Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са  внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Посетете ни на www.esri.com.
 

ОЩЕ НОВИНИ

В Асеновград гостува изложба "Алафрангата – отворен прозорец към света"

В Асеновград гостува изложба "Алафрангата – отворен прозорец към света"

Документалната изложба е илюстрация за това как възрожденските къщи на Трихълмието в Пловдив блесват със своя най-характерен елемент, който се счита за знак за култура и приобщаване към европейското

Вижте какво още предлага АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2022

Вижте какво още предлага АРХИТЕКТУРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2022

Програмата продължава до 8 октомври - основно в Централния дом на архитекта на ул. „Кракра“ 11 в София

ГРАДОСКОП стартира платформата от събития DESIGN FACTORY за качеството на градската среда у нас

ГРАДОСКОП стартира платформата от събития DESIGN FACTORY за качеството на градската среда у нас

Първото събитие ще представи добри примери и ще дискутира практиката в сферата на градското обзавеждане и осветление в България

"Архитектурен фестивал София 2022" стартира с изложба

"Архитектурен фестивал София 2022" стартира с изложба

Експозицията „Съвременна архитектура и софийски архитекти“ може да бъде видяна до 9 октомври, последният ден на фестивала

Съюзът на урбанистите в България организира семинар за публичните пространства

Съюзът на урбанистите в България организира семинар за публичните пространства

Събитието цели да събере различни участници, работещи в сферата на градското развитие, които да споделят своя опит и добри практики

Посетете форум и квартален панаир по инициативата "Зеленият преход на гарите"

Посетете форум и квартален панаир по инициативата "Зеленият преход на гарите"

През юни тя стартира диалог за развитие на терените в района на Сточна гара и гара Подуяне в София със събитието "Станция София"