Ще изграждат комплекс за спортно катерене към Американския колеж в София

236

Предвижда се към залата да има специализиран магазин, ресторант, зала с батути и различни въжени съоръжения за забавление на малки и големи, масаж, йога и различни групови занимания


Фонд за устойчиви градове в качеството на Фонд за градско развитие София подписа Договор за финансиране на проект: “Спортен комплекс и тренировъчен център “Балкан“ с краен получател „Дивелъпмънт Сълюшънс“ АД. Проектът в общ размер на над 16,5 млн. лв.  ще бъде финансиран със заемно финансиране от ФУГ по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020“, както и със собствено участие в размер на над 4.88 млн. лв. Одобреното финансиране от страна на ФУГ е в размер на 10 182 000 лв., от които 6 007 380 лева са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОПРР, предоставено чрез Фонд на фондовете.

Проектът има за цел изграждане на многофункционална спортна зала за спортно катерене в район Младост, в.з. Малинова долина – I част (Американски колеж), съобразена с най-новите тенденции и съоръжения за практикуването на този спорт. Предвижда се да бъдат внедрени най-модерните съоръжения и техники за безопасност, така че да се осигури висока степен на сигурност на катерачите при запазване на сложността и предизвикателността на маршрутите. По този начин ще се осигури модерна, безопасна, екологична и устойчива локация за спорт както за начинаещи, така и за напреднали в този спорт.

В допълнение, залата ще предлага и много съпътстващи активности и услуги, като така се гарантира цялостно, комплексно преживяване. Предвижда се да има: специализиран магазин, ресторант, високо обезопасена зала с батути и различни въжени съоръжения за забавление на малки и големи, масаж, йога и различни групови занимания. Очаква се изграждането на комплекса да съдейства за облагородяване на района, цялостно подобряване на градската среда и качеството на живот на населението в района.

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Продължава строителството на спортна база в "Люлин 6" в София

Базата ще разполага с 3 игрища за минифутбол, 3 тенис корта, съблекални и детски център

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

Старо неработещо училище в троянското село Голяма Желязна се възражда в международен център по занаяти и кулинария

На 30 септември сградата ще отвари за необичаен учебен ден, който ще запознае жителите на региона с проекта “Шарена фабрика” и предстоящото съживяване на ключови сгради в селото

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Изграждат завод за захарни изделия във Враца

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5 000 кв.м близо до заводите на "МД Електроник" и "Теклас България"

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Създават единна база данни за изоставените училища в България

Инициативата е част от проекта на българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция