След прекратявене на делото срещу реконструкцията на стадион "Българска армия" се очаква старт на строителните дейности

157

В близките дни ЦСКА ще обяви търг за разчистване на терена, а след това и за строител


Снимка: CSKA Sofia FC

Софийският административен съд прекрати дело №10156 срещу реконструкцията на стадион "Българска армия" на 20 ноември, а още на 31 октомври жалбата, подадена от Николай Веселинов, е била отхвърлена, тъй като жалбоподателят не е представил документ за платена държавна такса.

Още тогава от Софийския административния съд са изискали Веселинов да обоснове правния си интерес от обжалване на акта, предвид обстоятелството, че същият не е негов адресат. В случай, че попада в кръга на заинтересованите лица, жалбоподателят е трябвало да представи съответните документи. По всичко изглежда това не е е случило и делото окончателно е прекратено.

Тази жалба отложи влизането в сила на разрешителното за реконструкция на стадиона и в края на октомври феновете излязоха на протест на "Орлов мост" с искане за нов стадион в Борисовата градина. След прекратяване на делото на 10 декември ЦСКА изигра последния си мач на стария стадион, като загуби от "Лудогорец". Много елементи от собствеността на стадиона ще достигнат до феновете под формата на сувенири, които ще бъдат пуснати в продажба или на търг. В продажба беше пуснато и специално изданието “Армията”.

Сега се очаква да започне реконструкцията на обекта. Проектът за "Българска армия" на Ivo Petrov Architects (IPA) предвижда реконструкция на стария стадион в рамките на съществуващото съоръжение. Площ от 20 декара ще бъде върната към парка, като се премахне тренировъчното игрище, за да се създаде подходящо място (площад) за събиране на феновете, като се подобри връзката между алеите и бъдат засадени нови 400 дървета. Вижте подробности за проекта тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН