Стартира изложението ТЕХНОМЕБЕЛ

105

До 21 април в Интер Експо Център в столицата може да видите иновациите в мебелната и дървообработваща промишленост


„Изложение ТЕХНОМЕБЕЛ се утвърди като важно събитие и B2b платформа за сектора в България и Балканския полуостров“, коментират организаторите Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Сред участниците са десетки компании от България, Турция, Румъния и представители на фирми от Балканите, Източна и Западна Европа. На посетителите те представят дървообработващи машини, оборудване, бояджийска техника, машини и материали за производство и тапициране на мебели, обков, механизми, детайли, инструменти, консумативи. А съпътстващата програма ще предложи като акценти рекламата в сектора, възможностите за малките и средните предприятия, кадровата политика и други.

Без ограничения

За реализиране на идеите трябват правилните машини. Може да ги откриете на ТЕХНОМЕБЕЛ 2022. Сред тях са възможностите за фрезоване, като моделите на мощните и надеждни машини са конструирани така, че да покрият всички изисквания за лесна и прецизна работа.

Интригуващият вниманието антропоморфен робот за повърхностна обработка с пет степени на свобода с каруселна маса с 3 рамена е подходящ за лакиране на столове и изделия със сложна форма от дървесина, пластмаса, метал. Представена е и орбитална шлайфмашина за прави и извити детайли с цилиндрично и овално сечение. На ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще научите и за характеристиките на широколентова шлайфмашина за автоматично калиброване и шлайфане на детайли от дървесина и дървесни материали.

По време на изложението ще откриете система, които някои определят като „променяща правилата на играта“ на съвременния пазар – пробивнo-фрезова машина, система от проходен тип с долно разположение на работния агрегат за комплексна обработка на плоскости, има BAR NESTING® технология, даваща възможност за хоризонтални пробивни операции. Основното преимущество е, че системата е подходяща за малки и средни фирми с невисок бюджет за инвестиции. Друга интересна машина е иновативна линия за автоматично разкрояване, пробиване и фрезоване на плоскости с 5-осен център с ЦПУ.

Подготвени за бъдещето

Оптимизирането на процесите и минимализирането на евентуални грешки са основополагащи при съвременното производството. Това е и „мисията“ на иновативната машина за пробиване и обков, която превръща обслужването и настройката в още по-лесни процеси. Внедряването на машината в производството увеличава точността, ефективността, качеството на работа и крайната продукция. Имайки предвид, че финалните щрихи в мебелното производство се нанасят с боята, няма как да не обърнем внимание на боядисването. За тази цел посетителите на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще открият бояджийски пистолети. Новата серия за ръчно или автоматизирано нанасяне с робот или бояджийска линия се различават с фино пулверизиране на капката лак или грунд и оптимизирана скорост на флуида.

На изложението ще се запознаете с последните разработки, сред които новото „осветление“, придаващо собствен светлинен подпис на чекмеджето. Клипсващи се LED дизайнерски профили или осветени стъклени царги се грижат за пълна с настроение атмосфера, осветявайки мебелите. Преди по-малко от месец иновацията бе наградена с Red Dot Design Аward.

Ако се „поразходим“ в историята на мебелното производство, ще разберем огромното развитие, постигнато при покритията за дърво. На ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще откриете нанолакове на водна основа, акрилни продукти с натурална визия на повърхността и висока устойчивост на механични и химически агенти, полиуретанови решения и специални ефекти за акценти в интериора. За финалните щрихи към дизайна ще намерите разнообразни идеи при дамаските и шевните конци.

ОЩЕ НОВИНИ

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

До утре включително проектите са изложени в зала „Хасково“ и могат да бъдат разгледани от 16,00 до 17,00 часа 

Първият ЛЕДЕН ПАРК в София отваря утре в Княжеската градина

Първият ЛЕДЕН ПАРК в София отваря утре в Княжеската градина

Двете пързалки на гърба и пред паметника са свързани помежду си със заледени алеи

Изложба показва студентските проекти за изграждане на минерален басейн зад 15-то СУ "Адам Мицкевич" в София

Изложба показва студентските проекти за изграждане на минерален басейн зад 15-то СУ "Адам Мицкевич" в София

На 20 ноември (неделя) между 15.00 и 17.30 ч. може да разгледате проектите и дадете своя глас за вашия фаворит

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

Голямата сцена очаква новите обществени и жилищни интериорни обекти

Международен форум ще обсъжда недвижимото културно наследство и енергийната ефективност

Международен форум ще обсъжда недвижимото културно наследство и енергийната ефективност

Акцент в програмата ще бъде участието на водещи специалисти от Италия