Стартира изложението ТЕХНОМЕБЕЛ

74

До 21 април в Интер Експо Център в столицата може да видите иновациите в мебелната и дървообработваща промишленост


„Изложение ТЕХНОМЕБЕЛ се утвърди като важно събитие и B2b платформа за сектора в България и Балканския полуостров“, коментират организаторите Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Сред участниците са десетки компании от България, Турция, Румъния и представители на фирми от Балканите, Източна и Западна Европа. На посетителите те представят дървообработващи машини, оборудване, бояджийска техника, машини и материали за производство и тапициране на мебели, обков, механизми, детайли, инструменти, консумативи. А съпътстващата програма ще предложи като акценти рекламата в сектора, възможностите за малките и средните предприятия, кадровата политика и други.

Без ограничения

За реализиране на идеите трябват правилните машини. Може да ги откриете на ТЕХНОМЕБЕЛ 2022. Сред тях са възможностите за фрезоване, като моделите на мощните и надеждни машини са конструирани така, че да покрият всички изисквания за лесна и прецизна работа.

Интригуващият вниманието антропоморфен робот за повърхностна обработка с пет степени на свобода с каруселна маса с 3 рамена е подходящ за лакиране на столове и изделия със сложна форма от дървесина, пластмаса, метал. Представена е и орбитална шлайфмашина за прави и извити детайли с цилиндрично и овално сечение. На ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще научите и за характеристиките на широколентова шлайфмашина за автоматично калиброване и шлайфане на детайли от дървесина и дървесни материали.

По време на изложението ще откриете система, които някои определят като „променяща правилата на играта“ на съвременния пазар – пробивнo-фрезова машина, система от проходен тип с долно разположение на работния агрегат за комплексна обработка на плоскости, има BAR NESTING® технология, даваща възможност за хоризонтални пробивни операции. Основното преимущество е, че системата е подходяща за малки и средни фирми с невисок бюджет за инвестиции. Друга интересна машина е иновативна линия за автоматично разкрояване, пробиване и фрезоване на плоскости с 5-осен център с ЦПУ.

Подготвени за бъдещето

Оптимизирането на процесите и минимализирането на евентуални грешки са основополагащи при съвременното производството. Това е и „мисията“ на иновативната машина за пробиване и обков, която превръща обслужването и настройката в още по-лесни процеси. Внедряването на машината в производството увеличава точността, ефективността, качеството на работа и крайната продукция. Имайки предвид, че финалните щрихи в мебелното производство се нанасят с боята, няма как да не обърнем внимание на боядисването. За тази цел посетителите на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще открият бояджийски пистолети. Новата серия за ръчно или автоматизирано нанасяне с робот или бояджийска линия се различават с фино пулверизиране на капката лак или грунд и оптимизирана скорост на флуида.

На изложението ще се запознаете с последните разработки, сред които новото „осветление“, придаващо собствен светлинен подпис на чекмеджето. Клипсващи се LED дизайнерски профили или осветени стъклени царги се грижат за пълна с настроение атмосфера, осветявайки мебелите. Преди по-малко от месец иновацията бе наградена с Red Dot Design Аward.

Ако се „поразходим“ в историята на мебелното производство, ще разберем огромното развитие, постигнато при покритията за дърво. На ТЕХНОМЕБЕЛ 2022 ще откриете нанолакове на водна основа, акрилни продукти с натурална визия на повърхността и висока устойчивост на механични и химически агенти, полиуретанови решения и специални ефекти за акценти в интериора. За финалните щрихи към дизайна ще намерите разнообразни идеи при дамаските и шевните конци.

ОЩЕ НОВИНИ

Представят книгата "Строителна физика. Основа на енергийната ефективност на сградите"

Представят книгата "Строителна физика. Основа на енергийната ефективност на сградите"

Автор е д-р инж. арх. Петар Николовски - Скопие, Северна Македония

СПАСИ СОФИЯ ще представи свой проект за монтажен паркинг в столицата

СПАСИ СОФИЯ ще представи свой проект за монтажен паркинг в столицата

Представянето ще се състои утре (събота) от 11 часа на ул. „Самара“ срещу блок 440 в ж.к. Младост 4

Ботаническа кабина за разговори

Ботаническа кабина за разговори

ROOM, доставчик на модулни решения за работно място, създаде Botanical Booth със щампа на бананови листа, създадена от дизайнерите от Tuppence Collective 

Камарата на архитектите в България: Обезобразяват знаковата сграда на Младежкия дом в Пазарджик

Камарата на архитектите в България: Обезобразяват знаковата сграда на Младежкия дом в Пазарджик

Тя е образец на българския архитектурен модернизъм от втората половина на 20 век

Ще обсъждат сертификати за енергийна ефективност

Ще обсъждат сертификати за енергийна ефективност

Българският съвет за устойчиво развитие партнира на събитието на място и онлайн, организирано от Енергийна Агенция Пловдив и ЕнЕфект на 17 май в Хотел Балкан София

Пловдив ще е домакин на лекция за модернизма в съвременната архитектура

Пловдив ще е домакин на лекция за модернизма в съвременната архитектура

Събитието ще се състои на 12 май от 17:30 часа в Дом на културата “Борис Христов”