Стартираха подготвителните дейности по изграждането на новата детска градина в кв. "Картала" във Велико Търново

637

Тя ще се намира в района на ул. „Александър Бурмов“ и ул. „Стоян Михайловски“


Източник: Община Велико Търново

„Картала“ е най-динамично развиващият се квартал на Велико Търново през последните години, затова Общината предвижда инвестиции, които ще бъдат реализирани поетапно и ще подобрят качеството на живот. Вече стартираха подготвителните дейности по изграждането на новата детска градина в района, а предвид все повечето млади семейства, които се установяват в кв. „Картала“, Община Велико Търново започва прединвестиционни проучвания и за ново училище в района. Преглеждат се подходящи локации, финансови механизми за проектиране и за последващо изграждане.

Планирани са няколко нови пътни връзки, които да облекчат трафика и да оптимизират транспортното обслужване, както и изграждането на публична инфраструктура – обществени паркинги, зони за спорт и отдих, кът за разходка на домашни любимци, тротоари и др. За новите придобивки е предвидено поетапно финансиране още в тазгодишния бюджет и инвестиционна програма.

Община Велико Търново очаква да получи и останалите декари терени от бившето сержантско училище. На част от него вече е изграден и въведен в експлоатация обществен буферен паркинг за близо 200 автомобили и автобуси, както и комплекс за обслужване на електробусите, които ще бъдат интегрирани в обществения транспорт.

Две са планираните нови пътни връзки в северозападната част на кв. „Картала“. Едната ще извежда директно трафика от западната част на ул. „Стоян Михайловски“ и ул. „Александър Бурмов“ през бившето сержантско училище към ул. „Беляковско шосе“. Другото е за директна връзка от източната част на кв. „Картала“ с кв. „Варуша“.

В инвестиционната програма на Общината за тази година са включени средства за проектиране на обществен паркинг и тротоар по ул. „Димитър Буйнозов“, както и ремонт на няколко локални вътрешни улици.

ОЩЕ НОВИНИ

Ремонтират градския площад в Момчилград

Ремонтират градския площад в Момчилград

Дейностите се очаква да приключат до края на годината

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Откриха новата сграда на Младежкия център в Монтана

Тя е реализирана по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Централни хали в София отварят като реконструиран покрит пазар със зони за хранене и култура

Възвърната е оригиналната архитектурна и интериорна визия на паметника на културата, като са възстановени фасади, гербове, часовникова кула и фонтан, реставрирани са и археологическите разкопки в сутерена

Придвижено е изграждане на концертна зала срещу Централна жп гара в София

Придвижено е изграждане на концертна зала срещу Централна жп гара в София

Идеята е част от „Концепция за планиране и развитие на Вторичен градски център", като през 2018 година проектът на A&A Architects спечели конкурса на Столична община и Фондация Визар – Европейски награди за българска архитектура

Обновяват парка до училище "Асен Втори" в Чирпан

Обновяват парка до училище "Асен Втори" в Чирпан

Ще бъдат оформени три основни зони - с павета, мулч и зелени площи с храсти и дървета