В съвременен кампус превръщат общежитието към Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора

120

То е построено преди 56 години


Снимка: Община Стара Загора

Започна ремонт и рехабилитация на общежитието към Спортното училище „Тодор Каблешков“. Проектант е арх. Румен Русев - "Архитектурно студио Бояна" ЕООД.

Предстои цялостна топлоизолация и саниране на сградата с подмяна на дограмата. Ще се осигури достъпна среда с изграждането на рампа за лица в неравностойно положение и на асансьор от западната фасада на сградата. Вътре е предвидена цялостна реконструкция и преустройство с промяна на разпределението на етажите и на стаите. Ще бъдат подменени канализацията и елчастта, ще има пожарна инсталация, оповестителна инсталация и видеонаблюдение. Ще се монтират нови интериорни врати и ще се боядисат стените. В санитарните помещения ще се положи фаянсова облицовка по стените. По подовете ще се положи съответната настилка за всяко помещение: гранитогрес, износоустойчив ламиниран паркет с XPS подложка и каучукова спортна настилка. Ще се монтира обзавеждане и оборудване.

В сутерена за обособяване на фитнес зала, зала за масажи, помещение за процедури, тоалетна и ледена вана с душове ще се изградят преградни стени.

На първия етаж ще бъде направено частично преустройство, включващо зазиждане на прозорци и врати и изграждане на преградни стени. По стълбите и коридорите мозайката ще се запази. Във всички помещения ще се монтира растерен окачен таван. На етажа ще се обособят помещение за портиер, помещение за треньор със санитарен възел, учебна зала, единична стая със санитарен възел и кухненски бокс, единична стая със санитарен възел и кухненски бокс за хора в неравностойно положение, 5 тройни стаи със санитарен възел и кухненскки бокс, 2 двойни стаи със санитарен възел и кухненскки бокс, аусгус и технически и спомагателни помещения.

На второ, трети и четвърти етажи също ще се направи частично преустройство, включващо зазиждане на прозорци и врати и изграждане на преградни стени. И тук по стълбите и коридорите мозайката ще се запази. На етажите ще се обособят помещение за портиер, помещение за треньор със санитарен възел, клуб за младежи (занималня и зона за тихи игри), 3 единични стаи със санитарен възел и кухненски бокс, 6 тройни стаи със санитарен възел и кухненскки бокс, 2 двойни стаи със санитарен възел и кухненскки бокс, аусгус и технически и спомагателни помещения.

Срокът за изпълнение е до 31 май 2026 година, а общата стойност на проекта е 3 752 016 лв. Фирмата изпълнител след обществена поръчка е Д4 КЪМПАНИ ЕООД.

ОЩЕ НОВИНИ

КАБ и НСОРБ обсъдиха възможностите за законодателна реформа в сектора

КАБ и НСОРБ обсъдиха възможностите за законодателна реформа в сектора

Столична община и РК София град на КАБ разработват тестова електронна среда за предаване на проекти

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

За архитектурата на сградата отговаря Fekta Architectiral Studio, които са заложили на изчистена визия

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Инициативата на Общината и Туристическия информационен център се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“