В София вече работи най-големият открит food park в Европа, изграден от транспортни контейнери

1761

Новото място за храна, напитки и събития на два етажа разполага и със закрити пространства


Три години след отварянето на първия открит парк за храна Quartal на бул. "Черни връх" след мол Paradise по посока Витоша, акционерите в проекта Quartal City разширяват концепцията си и отварят втора локация на два пъти по-голяма площ, която освен по-разнообразен избор за храна, включва още зона за събития с капацитет около 500 места, магазини за дрехи, книжарница и детски кът. Зоната за храна и напитки Quartal District ще включва 500 седящи места и около 200 правостоящи, а паркингът ще побира 50 автомобила. Паркът за храна Quartal District има и втори етаж, където са поставени климатизирани контейнери, предвидени само за ядене.

Новата зона, наречена Quartal District, се намира на бул. „Г.М. Димитров“ 81 между кварталите Дианабад и Студентски град в столицата и е построена с инвестиция от 2 млн. лв., осигурени от компанията за инвестиции в недвижими имоти в Лондон и Дубай "Понтoс партнърс" и банков кредит. Quartal District отвори на 1 март с над 20 постоянни обекта. За 10 години е наета неизползвана земя и на площ от близо 5 хил. кв. м са разположени 61 транспортни контейнера.

Според екипа на Quartal архитектурата и дизайнът са от съществено значение за създаването на неповторимо клиентско изживяване.  Паркът изглежда като стабилна масивна конструкция, но всичко е изградено на базата на устойчиви процеси. Настилката е от съборена стара тухларна от Горна Оряховица, а цялата растителност се отглежда от инвеститорите и се засажда в парка. Контейнерите, в които се помещават операторите, са преизползвани. Distict има и изцяло нова визуална комуникация - всички табели на брандовете и представянето на менютата им са уеднаквени цветово и като шрифт и ще бъдат поставяни на еднакви места.

Снимки: Фирмена информация

На 31 март ще бъде открит и трети подобен парк - Quartal Station, който залага на познати хранителни обекти. Паркът ще се намира на територията на супермаркет на бул. "Ген. Тотлебен".

ОЩЕ НОВИНИ

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

Експозицията може да бъде разгледана до средата на юли в двора на Регионалния исторически музей

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Той се казва „Ново управление за нови пространства“ и обхваща 35 регионални и общински институции от 13 европейски държави

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

В Разград откриха нова административна сграда и завод за производство на ветеринарни ваксини

Той е мултифункционален и с няколко независими технологични линии