Всичко за строителството – на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy

436

Озеленени керемиди, тухли за по-бързо зидане и врати в лофт дизайн са само част от продуктите, които над 180 фирми ще представят от 3 до 6 април


Утре стартират изложенията Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Форматът ще се проведе в Интер Експо Център на над 12 000 квадратни метра площ и ще събере в София над 180 изложители от цяла Европа и Азия. Събитието привлича мениджъри на строителни компании и магазини, майстори, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултанти, агенти на недвижими имоти, урбанисти. Архитектурно-строителна седмица обединява всички сегменти в строителството, АТЕСТ Експо събира производители, дистрибутори и доставчици на строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника, а Green Energy се фокусира върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането.

Идеи за покрива, фасадата и дома

Посетителите ще открият сандвич-панели от последно поколение за индустриални, търговски, цивилни или животновъдни обекти с висок коефициент на топлоизолация, които подобряват пожароустойчивостта и звукоизолацията. Иновативно и находчиво решение са озеленените керемиди - българска иновация за бързо и сигурно озеленяване на скатни покриви с наклон от 20° до 55°.

С новите тухли Porotherm High на Wienerberger зидането никога не е било толкова лесно и бързо. Те ускоряват процеса с 20%, а благодарение на формата си са лесни за поставяне. Компанията е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави. Продуктите на Wienerberger ще може да видите на Щанд C9 в Зала 3.

В сегмента на външните врати за къщи са алуминиевите ThermoSafe Decoral на Hörmann, които придават индивидуален характер. А за интериора – защо не изберете вратите с лофт дизайн в модерен индустриален стил? В 40 завода на Групата Hörmann се произвеждат врати, каси, задвижвания, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Фирмата притежава над 100 собствени представителства в повече от 40 държави и търговски партньори в над 50 други страни. Продуктите на Групата може да видите в Зала 2 на Щанд B2.

Дребната механизация

За всеки проект е ключова дребната механизация, за които Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще предложат много решения. Сред тях е новият мини багер с минимално изнасяне, както и най-модерните малки машини, които вдигат високо летвата за производителност и работни характеристики, осигуряват по-голяма хидравлична мощност, комфорт за оператора и по-нисък разход на гориво.

Акценти от съпътстващите събития

На 3 април от 13:30 часа в Семинарна зала в Зала 1 Камарата на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор „Строителство“, а от 15:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) представя специализирано ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради.

През всички дни ще има поредица от фирмени презентации. Една от тях е на 4 април от 13:00 часа, когато „Винербергер“ ще представи „Нови решения в системите за подово отопление на Пайплайф“ на Сцена БАИС в изложбена зала 3. Продуктовото портфолио на компанията включва керамични блокове Porotherm, покривни системи и прозорци Tondach, бетонни настилки Semmelrock Stein & Design и пластмасови тръбни системи Pipelife.

От 14:00 часа отново на 4 април ще се проведе Кръгла маса „Енергийна ефективност – предизвикателства, възможности, проблеми“ на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – в Семинарна зала в Зала 1.

Същия ден, но от 16:00 часа, ще бъдат връчени наградите „Бранд на България“. Организатор е предаването „Брандовете на България“ по ТВ1, а генерален партньор е Интер Експо Център.

4 април ще завърши с тържествената церемония по награждаването в конкурса ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 от 18:30 часа. Партньор е Интер Експо Център.

На 5 април ви очаква още една презентация на „Винербергер“. От 16:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 ще научите повече по темата „Управление на атмосферни води“. В презентацията ще разберете повече за най-новите технологии в областта на улавянето и повторното оползотворяване на дъждовната вода, за значението на настилката за правилното дрениране, както и за практическите стратегии за управление на атмосферните води в градската среда.

Билетите за посещение на Архитектурно-строителната седмица са достъпни онлайн на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията. Билетът ви дава достъп и до трите изложения. Вратите ще бъдат отворени от 3 до 5 април между 10.00 и 18.00 часа, а на 6 април – от 10.00 до 16.00 часа. Вижте съпътстващата програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт