Започва дългоочакваният ремонт на Концертна зала в Пловдив

414

Изпълнител ще е фирма "Заечки", инвеститорски контрол ще осъществява фирма "Алфа Пи Проджект", а авторският надзор - архитектурна агенция "Братя Кадинови"


Пространството около ниското тяло на бившия партиен дом вече е оградено и се подготвя теренът за ремонта на Концертна зала в Пловдив. След две прекратени поръчки от последната през октомври за изпълнител е избрана фирма "Заечки" ЕООД. Общината е дарила няколко квадратни метра на държавата и се очаква съвсем скоро Министерството на културата да подпише договора.

Проектът е на архитектурна агенция "Братя Кадинови" ЕООД. Вижте техническия инвестиционен проект в документацията на обществената поръчка, акценти от него в сайта тук и идейния проект тук.

В обхвата на обществената поръчка е включено цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство, включително прилежащите трактове, изграждане на нова оркестрина, както и четири броя подвижни сценични платформи, които имат за цел осигуряването на нови сценични и театрални възможности за организиране на съвременен тип представления.

Визуализации: kadinovibros.com

Сградата на Пловдивката филхармония се намира в централната градска част, като целият комплекс оформя завършека на главната пешеходна зона в Пловдив и централния градски площад. Основният пешеходен подход към обекта е от север - през площад Централен, откъдето е и главния вход за посетители. Паркоустройственото решение предвижда интериорно и екстериорно озеленяване на приемните фоайета на Концертната зала - на първи етаж от сградата (кота ± 0.00), в зоната на коридорите с вътрешни стълби, където е разположена основната част на концертната зала с прилежащите й помещения, и фоайето на втория етаж на кота + 3.60.

С проекта се предвижда озеленяване в декоративни съдове - кашпи, в които са засадени растения за вътрешно и външно озеленяване. При озеленяването на интериорните пространства са подбрани видове с компактна и гъста листна маса, с изправен хабитус, различна текстура и обеми на листата, както и устойчиви интериорни видове, издържащи успешно условията на сух въздух и изкуствено осветление. Главният вход за посетители на Концертната зала се подчертава с акценти от пирамидални и кълбовидни форми на иглолистни растения, засадени в кашпи, разположени в непосредствена близост до северната фасада. Проектът е на ланд. арх. Веселин Хаджиев.

ОЩЕ НОВИНИ

КАБ и НСОРБ обсъдиха възможностите за законодателна реформа в сектора

КАБ и НСОРБ обсъдиха възможностите за законодателна реформа в сектора

Столична община и РК София град на КАБ разработват тестова електронна среда за предаване на проекти

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

Изградено е локалното платно, осигуряващо един от достъпите до предвидения "Бизнес Център Филвик" на входа на Варна

За архитектурата на сградата отговаря Fekta Architectiral Studio, които са заложили на изчистена визия

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Инициативата на Общината и Туристическия информационен център се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“