4 април – денят на отличията ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 и наградите БРАНД НА БЪЛГАРИЯ

312

Двете церемонии са част от програмата на изложението Архитектурно-строителна седмица в Интер Експо Център в София


Снимка: Citybuild.bg

В „Денят на отличията“ ще се превърне 4 април в Интер Експо Център, защото предстои да се проведат две очаквани с интерес церемонии - ARCHINOVA 2023 и „Бранд на България“. Събитията са част от изложението Архитектурно-строителна седмица, което задно с АТЕСТ Експо и Green Energy от 3 до 6 април превръща София в стратегическа точка за строителството, архитектурата, едрогабаритната техника и енергийната ефективност.

Двете церемонии отдават заслуженото признание на бизнеса и визионерите. ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 ще отличи най-добрите проекти в областта на архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. Церемонията „Бранд на България“ поставя обществения фокус върху брандове от цялата страна, установени на българския пазар, и приносът им за развитието на българската икономика.

10-о издание

Това ще бъде 10-о издание на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS. Организатори са сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА, THE BUILDING и CITYBUILD.BG, в партньорство с Интер Експо Център. Победителите се определят от жури, съставено от 16 специалисти от архитектурата и ландшафта. По повод юбилея на тазгодишните победители ще бъде връчен приз с нова визия.

От 18.30 часа, в Зала 5 на Интер Експо Център, очакваното събитие ще събере архитекти, урбанисти, ландшафтни архитекти, студенти, отличените с награда и номинация участници, фирми, строители, инвеститори и много заинтересовани крайни потребители.

Признание към брандовете с принос към икономиката

В 16.00 часа в зала Витоша на Интер Експо Център стартират Годишните национални награди „Бранд на България“. Те отдават признание към брандове от цялата страна, установени на българския пазар. Второто издание наградите също е част от изложението Архитектурно-строителна седмица. Организатор е екипът на предаване „Брандовете на България“ по ТВ1, а Интер Експо Център е генерален партньор.

Участниците са в 20 бизнес направления, покривайки над 10 бранд критерия за оценка от 6 членна комисия с председател Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Ключов ще е Дискусионният панел “Бъдещето пред Брандовете на България и устойчивото бизнес развитие на страната ни”. Участниците са журиращите събитието „Бранд на България“. Ще бъдат обсъдени и анализирани тенденциите и новостите в сектори „Дигитална трансформация“, „Изкуствен интелект“, „Събитиен мениджмънт“, „Творчески решения“, „Бъдещи трансгранични сътрудничества“ и др.

Освен ARCHITECTURE AWARDS 2023 и „Бранд на България“, през целия ден изложенията Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy ще приемат и поредица от съпътстващи събития. Сред тях е кръглата маса „Енергийната ефективност – предизвикателства, възможности, проблеми“, която Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране организира. В поредица от фирмени презентации посетителите ще се запознаят с иновациите в сигурността, изкуствения интелект за бизнеса, машини от последно поколение, системи за подово отопление и озеленяване на покриви, масивно строителство от дърво, полагане на декоративни ефекти, смарт решения и лазерни технологии.

ОЩЕ НОВИНИ

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Винарска изба предстои да бъде изградена в с. Долна Диканя

Очаква се да бъдат изградени още офисна, битова и складова част, ферментационно помещение и други, като вече е насадено и ново лозе в рамките на парцела

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт