GROHE подкрепя тазгодишното издание на "Реките на София"

201

Този уикенд стартира третото и най-голямо досега издание на познатия на столичани фестивал, който има за цел да покаже колко приятно място за отдих могат да бъдат коритата на градските реки, ако полагаме грижи за тях


GROHE вярва в необходимостта заедно да се грижим за водните басейни. Ето защо решихме да подкрепим тазгодишното издание на фестивала. Реките носят енергия и живот и са тук много преди нас. Длъжни сме да се погрижим за тях и да подобрим тяхното състояние заради самите нас и заради нашите деца“, казват от компанията, чиито продукти гарантират икономична консумация на вода и енергия, без компромис с удобството, тъй като дизайнът е синтез на форма и функция.

GROHE е част от глобалната инициатива "50 световни лидери в областта на устойчивото развитие и климата". Компанията се стреми да елиминира цялата ненужна пластмаса в продуктовите си опаковки, организира кампании за засаждане на дървета с цел опазване на българските гори, а освен това подкрепя каузи за по-добро бъдеще. Част от тях са новата сграда на Фондация „Карин дом“, както и преобразяването на детското отделение в МБАЛ Айтос по проект „Светулка“. И за двете каузи GROHE България дари продуктови решения за санитарните помещения.  

Фестивалът „Реките на София“ отново ще превърне коритото на Владайска река край Лъвов мост в място за музика, танци, изложби, представления, детски и спортни занимания между 3 и 4 септември (събота и неделя). Кинетична светеща инсталация под моста, подкрепена от GROHE, ще насочва вниманието към разхищението на вода и опазването на водните ресурси, а от компанията са подготвили още изненади. 

ОЩЕ НОВИНИ

Въпреки трудностите постепенно се придвижва проектът за Зеления ринг в София

Въпреки трудностите постепенно се придвижва проектът за Зеления ринг в София

Процесът се проточва заради процедури по прехвърляне на собственост и обжалвания

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Неразказани истории от Стара Загора в безплатен градски тур

Инициативата на Общината и Туристическия информационен център се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“

Графити дуо преобрази стената на рибарския кей в село Лозенец

Графити дуо преобрази стената на рибарския кей в село Лозенец

По покана на местните власти Arsek & Eraseе създадоха графити на морска тематика