Връчват наградите Dibla Design Awards 2021 на 16 март

124

Официалната церемония ще се проведе в Интер Експо Център в София паралелно с бизнес изложенията SIHRE 2020 и Retail Show


Годишните награди Dibla Design Awards на професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн целят да изтъкнат нарастващото с годините ниво и успехите на дизайна в България. Dibla Design Awards дава възможност на специалистите от най-високо ниво в областта на интериорния и продуктовия дизайн да получат голяма публичност, да бъдат забелязани и отличени.  За шеста поредна година международното жури е съставено от опитни експерти, признати в световен мащаб.

ОСНОВНИТЕ КАТЕГОРИИ В DIBLA DESIGN AWARDS СА:  

Дизайнер на годината: това е най-престижното отличие в бранша, присъжда се за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.  

Обществен интериор: наградата във всяка от под-категориите носи допълнително реноме на обекта, високата оценка за интериорното пространство провокира интереса на клиентите и отличава мястото от конкурентните му, гарант е за стил и актуалност. Oсновните подкатегории са: 

⦿ Магазин/ Изложбена площ

⦿ Офис/ Работна среда

⦿ Бар & динър

⦿ Ресторант 

⦿ СПА и Фитнес

⦿ Медико-дентални

⦿ Разкрасителни

⦿ Хотел  

Жилищен интериор: частните интериори са видими за много малка група от хора, но често демонстрират високите умения на проектанта. Oсновните подкатегории в жилищния интериор са: 

⦿ Фамилна къща

⦿ Апартамент  

Професионален профил в DIBLA: присъжда се на профила в dibla.com с най-голяма активност и популярност сред потребителите на платформата през 2021г.  

НОВО! Млад талант до 25-годишна възраст: Dibla подкрепя развитието на бранша от години и с тази категория цели да стимулира млади таланти в бъдещото им професионално развитие, като им предостави шанс за изява в мащабно събитие като Dibla Design Awards и възможност за внедряване на български проекти в реалния световен пазар.

НАГРАДИ:  

Статуетка “Дизайнер на годината” се присъжда за интериорен и продуктов дизайн. Тя удостоверява признанието за изключителните постижения на носителя си, позволява му да включва званието в представянията си, да се представя като Дизайнер на определената година, да използва авторитета на наградата за изграждането на своя професионален облик.  

Сертификат и плакет - всеки награден проект и неговият автор получават сертификат и плакет, удостоверяващи признанието за показаният творчески и професионален потенциал. Престижът, който носи наградата Dibla Design Award, е обоснован от състава на международно жури.

Публичност - победителите в отделните категории и техните проекти, както и носителят на отличието „Дизайнер на годината“, получават широка публичност.

НОВО! Категория победители DDA - информация за номинираните и наградените се представя в сайта на професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн dibla.com и отразява публикациите, свързани с победителите в dibla.com. По този начин те гарантирано достигат до няколко десетки хиляди посетители месечно. През 2022г. в търсачката на dibla.com ще бъде добавена нова категория за приоритетно търсене от краен потребител, която да извежда филтрирано отличените в Dibla Design Awards.     

Вижте повече тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Наближава събитие от Творчески колектив "На улицата"

Наближава събитие от Творчески колектив "На улицата"

Четвъртият ежегоден формат за култура и градско развитие под надслов „Урбанистични срещи: Градска идентичност. Градски субкултури" ще се проведе от 7 до 9 октомври в Стара Загора

Фестивал на културното наследство ще се проведе във Враца

Фестивал на културното наследство ще се проведе във Враца

В рамките на три дни в първото издание на феста ще имате възможност да се впуснете в десетки приключения около знаковата ул. “Търговска” в центъра на града.

Филм за арх. Пеньо Столаров и неговата книга-албум може да видите на 5 октомври

Филм за арх. Пеньо Столаров и неговата книга-албум може да видите на 5 октомври

Прожекцията и представянето ще се проведат в Централния дом на архитекта на ул. „Кракра" 11 в София от 19.00 часа

В София предстоят „Разговори за града“ с участието на датския архитект Йеспер Дал

В София предстоят „Разговори за града“ с участието на датския архитект Йеспер Дал

Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община със съдействието на Посолството на Кралство Дания в България организира следващото събитие от поредицата

Международният съюз на архитектите (МСA) стартира два конкурса

Международният съюз на архитектите (МСA) стартира два конкурса

Единият е за иновативен здравен дизайн, а другият - за иновации в архитектурното образование