Botanic Lab представя BOTANIC WALL - първата българска умна вертикална градина

178

Освен естетическите и здравословни ползи от растенията в затворените пространства, чрез мобилно приложение може да следите показатели за микроклимата, да оптимизирате разходите за вода и енергия и да персонифицирате дизайна, размера и функциите на системата


Екипът нa Botanic Lab ви кани на “Представяне на първата българска умна вертикална градина - Botanic Wall”. Събитието ще се състои на 12 октомври (четвъртък) от 10:00 до 12:00 часа в пространството на Missia23 (ул. "Мизия" 23) в столицата. На представянето ще разберете повече за идеята на продукта, ще се запознаете с функциите му на живо и ще видите уникалната инсталация #PlantsGoDigital. Може да се включите и в дискусия за развитието на технологичните иновации в сферата на ландшафтната архитектура и бъдещето на зелените градове.

Българската ландшафтна компания за интериорно и екстериорно озеленяване и технологични иновации Botanic Lab, създадена от жени предприемачи с дългогодишен опит, стъпва на европейския пазар с технологична иновация, която има потенциала да трансформира офис средата в по-здравословна и зелена. Екипът разработва прототип за интелигентна вертикална градина - Botanic Wall. Продуктът е иновация на световно ниво като софтуерен и продуктов дизайн със запазен полезен модел по пътя към получаването на патент, финансиран по Програмата “Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия” на Норвежкия финансов механизъм “Norway Grants” 2022.

През юни тази година екипът на Botanic Lab стартира бизнес визити на първия си европейски пазар - Норвегия. В Осло бяха поставени основите на стратегически инвестиционни и бизнес отношения с Proptech Norway и StartUp Lab, тъй като Botanic Lab проучва възможности за бъдещи инвестиции в иновацията. През септември компанията участва на живо в Proptech Summit 2023, Oslo InnovationWeek 2023, където представи Botanic Wall.

Внасяйки зеленина в затворените пространства, Botanic Wall подобрява влажността, абсорбира фините прахови частици и вредните електромагнитни вълни. Освен това „умната“ вертикална стена се управлява дистанционно чрез мобилно приложение, в което може да следите показатели като осветление, температура, влажност, замърсеност на въздуха и други. Не по-малко важно е, че Botanic Wall оптимизира разходите за използване на вода и енергия. Тя спестява 1 460 литра вода годишно в сравнение с необходимото потребление за поддръжката на стандартна вертикална градина, а за изработката на системата са използвани устойчиви суровини, рециклирани и композитни материали. Още едно предимство на Botanic Wall е, че позволява да персонализирате дизайн, размер и функции според архитектурния контекст.

Снимки и визуализации: Botanic Lab

Всичко, което ви интересува за Botanic Wall, ще разберете по време на представянето на 12 октомври, като заявите присъствие на info@botaniclab.bg. Събитието във Фейсбук вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

В Русе откриха изложба, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост

Експозицията може да бъде разгледана до средата на юли в двора на Регионалния исторически музей

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Крайречната зона след Дома на хумора и сатирата в Габрово е на фокус в проект за зелени инвестиции

Той се казва „Ново управление за нови пространства“ и обхваща 35 регионални и общински институции от 13 европейски държави

Съюзът на ландшафтните архитекти отбеляза 20-годишния си юбилей в университетската Ботаническа градина в София

Съюзът на ландшафтните архитекти отбеляза 20-годишния си юбилей в университетската Ботаническа градина в София

По време на събитието можеше да се види изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен архитект на годината“ от 2020 до 2023 година