Морските хотели на Валентин Златев стават Hyatt

72

Петте хотела ще бъдат обновени и ще заработят под новия бранд през 2023 г. и 2024 г.


Снимка: Капитал

Морските хотели на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев минават под бранда Hyatt. Златев разполага с пет морски хотела в Слънчев бряг и Обзор с близо 2 000 стаи, управлявани през компанията "Тера тур сервиз". Преминаването към портфолиото на Hyatt Inclusive Collection ще стане след съществено обновление, което по предварителни сметки се изчислява на 30 млн. лв., съобщи „Капитал“. Реконструкцията на четири от петте морски хотела ще започне тази зима, като последният, пети, се очаква да отвори през 2024 г., тъй като има нужда от по-сериозни реконструкции.

Петте морски хотела на Златев в Обзор, Слънчев бряг и границата на Свети Влас бяха под бранда RIU. През 2023 г. и 2024 г. all-inclusive хотелите ще отворят врати под брандовете Secrets Resorts & Spas, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas и Alua Hotels & Resorts. В края на лятото на миналата година стана ясно, че Златев се разделя с бранда RIU, под който бяха всичките му обекти без столичния хотел на паметника "Левски", който изначално заработи под бранда Hyatt. Следващата смяна от RIU към Hyatt Regency беше обявена за комплекса на Валентин Златев в Правец. В момента той е в ремонт, като надеждите са да отвори под новия бранд през пролетта.

Другият голям проект на Златев в сферата на туризма освен ребрандирането на хотелите му в България се развива в Танзания, където ще се строят лоджове за туристи. Инвестицията беше изчислена на между 65 млн. и 72 млн. долара, като част от тях вече са изразходвани за разработване на дизайн и придобиване на права. Обектите ще са три - в Национален парк Серенгети, в Национален парк Тарангире, където ще има сафари лоджове, и постоянен палатков лагер в Национален парк Лейк Маняра. В момента проектът е на етап договаряне с главен строител, като след тази стъпка ще са необходими 24 месеца до отварянето на обектите за туристи.

ОЩЕ НОВИНИ

В нова детска градина в Самоков ще се обучават деца от 6 групи

В нова детска градина в Самоков ще се обучават деца от 6 групи

Това е първата детска градина, която откриват в града след почти 40 години

Завод във Видин строи нова складова, производствена и административна база

Завод във Видин строи нова складова, производствена и административна база

Изгражда се и фотоволтаична инсталация, с капацитет за производство на екологично чиста енергия, трикратно надвишаваща потреблението на производството

Още една зона за отдих имат жителите и гостите на Свиленград

Още една зона за отдих имат жителите и гостите на Свиленград

Това е новата пешеходна алея край Марица, разположена между стария и новия мост

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт