На 1 октомври ще започне реалното строителство на общинския Медицински център в кв. Мисаря в Созопол

200

Сградата ще се намира на ул. "Цар Симеон Велики" 7, близо до стадион "Арена Созопол"


Общински медицински център е важен за жителите и гостите на Созопол, защото през лятото в града се събират 100 хиляди души. След решение на Общинския съвет през февруари беше проведен конкурс за учредяване на право на строеж, в който класиран на първо място беше „Медицински център д-р Маджуров“. На 3 май Община Созопол подписа договора с Центъра, а на 11 май беше направена символична първа копка, но реалното строителство ще започне на 1 октомври поради влизането на забраната за строителство, а срокът за изпълнение е 12 месеца. Летният сезон ще бъде използван за подготвяне на терена. Фирмата-изпълнител е „Билдникс“ ЕООД.

Снимка: Община Созопол

Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с разгърната застроена площ от 2569 кв.м с прилежащ паркинг и ще помещава кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други кабинети, зала за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.    

Визуализация: Община Созопол

Обектът е включен в „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – Общинска собственост за 2023 година″. Областният управител Мария Нейкова обеща подкрепа от страна на държавата и правителството за проекта. Тя уточни, че една от хеликоптерните площадки за спешна медицинска помощ по въздуха в региона ще бъде върху новия център.

Снимка: Община Созопол

В новоизградения общински Медицински център Община Созопол ще притежава собственост не по-малко от 388,69 кв. м от общата застроена площ. Задължителни условия за „Медицински център д-р Маджуров“ са да предостави в собственост на Общината обектите в сградата при напълно завършен вид с подови настилки, стени, боядисани с латекс, фаянс, теракота, гранитогрес, санитарни възли в напълно завършен вид - без медицинско оборудване и обзавеждане.

ОЩЕ НОВИНИ

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Министерството на културата одобри проект за изграждане на нови павилиони пред Дряновския манастир

Проектът е разработен в съответствие със становище на Националния институт за недвижимо културно наследство

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

В София откриха производствена база и офис за споделени услуги на световен лидер в производството на протези

Това е втората локация на германския производител на високотехнологични медицински изделия Ottobock в България след открития през 2021 г. завод в Благоевград (по проект на IPA)

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Фотоволтаичния парк „Тенево Солар“ е първи етап от комплекс „Тенево“, който ще включва вятърни турбини и батерии за съхранение на енергия